nlc.hu
Trend

Kirúgott világsztárok

5 világsztár, akit páros lábbal rúgtak ki a filmjéből

Volt, akit a súlya, mást az életkora és olyan is akadt, akit a heves vérmérséklete miatt penderítettek ki egy-egy produkcióból.

A most következő világsztárok híres filmek emlékezetes karaktereit alakíthatták volna, odáig azonban már nem jutottak el, hiszen különböző okokból menesztették őket a szerepből. 

Richard Gere

Az 1974-es A lordok Bandája (The Lords of Flatbush) című film két főszerepét Sylvester Stallone és Richard Gere alakította volna, utóbbi nevét azonban nem találjuk a stáblistán. A két színész között ugyanis a forgatásokat megelőző próbákon olyan feszültség alakult ki, ami miatt Gere-nek távoznia kellett a produkcióból.

Richard Gere

Richard Gere (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

„Egy nap egy rögtönzés közben, amikor egy verekedős jelenetet szimuláltunk, elkapott és egy kicsit elragadtatta magát. Mondtam neki, hogy lazítson, de teljesen szerepben volt, képtelenség volt leállítani” – mesélte Stallone egy 2018-as interjújában. A színész ugyanitt azt is felidézte, hogy Gere a próbák szünetében csirkét evett mustárral, amit az ő nadrágjára csöpögtetett.

Natalie Portman

Natalie Portman mindössze 13 éves volt, amikor kiválasztották az 1996-os Rómeó + Júlia című film női főszerepére, és bár az eredeti műhöz stimmelt az életkora, a filmstúdió, illetve a rendező, Baz Luhrmann végül úgy ítélték meg, túl fiatal ahhoz, hogy a Rómeót alakító, akkor 21 éves Leonardo DiCaprio partnere legyen, így végül lecserélték a 17 éves Claire Danes-re. 

Natalie Portman

Natalie Portman (Fotó: Tommaso Boddi/WireImage )

„Bonyolult helyzet volt… én akkoriban 13 éves voltam, Leonardo pedig 21, és ez nem volt helyénvaló a filmstúdió és rendező, Baz szemében. Egyfajta közös döntés volt” – mondta erről Portman egy későbbi interjújában. 

Julianne Moore

A Megbocsátasz valaha? (Can You Ever Forgive Me?) című film női főszerepét először Julianne Moore-ra osztották, a világhírű színésznő azonban a Nicole Holofcener írónővel fennálló kreatív nézeteltérések miatt végül mégsem vehetett részt a produkcióban.

Julianne Moore

Julianne Moore (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for National Board of Review)

„Nem hagytam ott a filmet, kirúgtak. Nicole kirúgott. Igen, ez az igazság. Azt hiszem, nem tetszett neki, amit csinálok. Azt hiszem, az ő elképzelése más volt a karakterről, mint az enyém, és ezért kirúgott” – nyilatkozta erről később Moore.

A helyére Melissa McCarthyt választották, akit később Oscar-díjra jelöltek ezért az alakításáért.

Ryan Gosling

Eredetileg Ryan Gosling kapta meg az apa szerepét a Komfortos mennyország (The Lovely Bones) című filmben, a mozi rendezője, Peter Jackson azonban menesztette őt még a forgatások legelején, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy túlságosan kövérnek találta a színészt, akinek a helyét aztán Mark Wahlberg vette át.

Ryan Gosling

Ryan Gosling (Fotó: Dave J Hogan/Getty Images)

„Más volt az elképzelésünk arról, hogyan kell kinéznie a karakternek. Valóban azt hittem, hogy 100 kilónak kell lennie. Nem sokat beszélgettünk a forgatások előtt és ez volt a probléma. Hatalmas film volt, és annyi mindennel kellett foglalkoznia, nem tudott egyenként figyelni a színészekre is. Csak megjelentem a forgatáson, és rosszul csináltam. Aztán kövér voltam és munkanélküli” – mesélte erről később Gosling a The Hollywood Reporternek.

Megan Fox

2009-ben Megan Fox egy magazinnak úgy nyilatkozott: a Transformers rendezője, Michael Bay olyan a forgatásokon, akár Hitler, illetve hozzátette azt is, hogy egy rémálom vele dolgozni. Ennek eredményeképp a színésznőt kipenderítették a Transformers 3. (Transformers: Dark of the Moon) című készülő produkcióból.

Megan Fox

Megan Fox (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Nyolc évvel később Fox a brit Cosmopolitannek úgy nyilatkozott, ez volt a pályafutása mélypontja. 

„Csak bocsánatot kellett volna kérnem – és én visszautasítottam. Annyira öntörvényű voltam 23 évesen, hogy nem láttam, hogy ez egy nagyobb jót szolgálna. Tényleg Szent Johannának képzeltem magam.”

Bay és Fox azóta elásták a csatabárdot, és együtt dolgoztak a Tini nindzsa teknőcök filmeken.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top