nlc.hu
Mindennapok

Eladták a luxusházukat, hogy egy lakóautóval bejárják Amerikát

Eladták a luxusházukat, hogy négy gyerekkel és egy lakóautóval bejárják Amerikát

A dúsgazdag család mindenét eladta, és azt választották, hogy minél több időt töltsenek együtt és szabadon.
Lakóautók egy tó partján

Egy amerikai házaspár mindenét eladta, hogy egy lakóautóval járják be az Egyesült Államokat a négy gyerekükkel.

A 41 éves Landon Jones és 33 éves felesége, Kami sokáig a gazdag amerikai családok életét élte Coloradóban, de úgy érezték, nem erre vágynak. Ezért bátor döntést hoztak: eladták a 3,5 millió dolláros otthonukat, a farmjukat és a járműveiket 2,1 millió dollárért (ez összesen mintegy 2,47 milliárd forint), és vettek egy félmillió dolláros (221 millió forintos), 37 négyzetméteres lakóautót.

Jones a Stryker nevű jól menő cég értékesítési igazgatójaként dolgozott, és ahogy az eladott vagyonukból is látszik, igen jól keresett. Ám az álomotthon és a luxus ellenére elege lett az üzleti életből. Szeretett volna több időt tölteni a családjával, és vágyott egy egyszerűbb életre.

A család 2022 áprilisában indult a nagy kalandra, és most először azt érzik, hogy teljesen szabadok. „Rendkívül felszabadító volt a tudat, hogy minden egyes nap a saját belátásunk szerint dönthetünk arról, hogy mit csinálunk, hogyan és kivel” – mondta az édesapa. A legnagyobb gyerek, Julius már 7 éves, őt otthon tanítják, a többi fiú kettő, három és öt éves.

A családot kritika is éri, hiszen egy 500 ezer dolláros lakóautóval bejárni Amerikát nem tűnik olyan nagy lemondásnak. Erre Landon úgy reagált, hogy Denverben egy ház átlagára 650 ezer dollár, vagyis az otthonuk még olcsóbb is.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top