nlc.hu
Mindennapok

Jóval többet fizethetünk a virágosnál

Jóval többet fizethetünk a virágosnál: egyes szálas virágok ára a duplájára ugrott

Egyes virágoknak akár duplájára is emelkedett az ára.

Az elmúlt hónapokban szinte nem volt olyan termék, árucikk, aminek az ára ne emelkedett volna meg valamennyire, de leginkább drasztikusan. Az élelmiszerárak teljesen elszabadultak, szinte tripla árat fogunk fizetni a WC papírért, és most a virágokért is többet kell majd kiperkálnunk.

A TV2 riportjából kiderül, hogy drágábbak lesznek idén a halottak napi virágok és koszorúk. Átlagosan tíz százalékos az áremelkedés, de van olyan virág, aminek a szálankénti ára a duplájára emelkedett. Az árusok szerint a legnagyobb roham még nem kezdődött el, de sokan már most megvették a díszeket. A legnépszerűbb idén is a krizantém és a különböző selyemkoszorúk, amikből a legnagyobbak akár több tízezer forintba is kerülhetnek. A koszorú mellett a szálas virágok is drágultak, egy szál krizantém 800 forint, a kardvirág a legolcsóbb, ez átlagosan 400 forintba kerül szálanként.

rózsa

Fotó: Pexels

Ha valakinek egyedi igénye van, akár 8-10 ezer forintba is kerülhet, a nagyobb koszorúkért akár 25 forintos árat is elérhetik. Általában közepes méretűt vásárolnak, és a megemelkedett árak ellenére is nagy dömpingre számítanak az árusok. Az árusok szerint a legnagyobb roham még nem érkezett el, de sokan már megvették a díszeket. 

Az áremelkedés szinte minden terméket érint, legutóbb arról írtunk, hogy az a tápszer, ami eddig 2800 forint volt, annak ára most elérheti a 7-8000 forintot is, mert a tb-támogatás mértéke jelentősen csökken. Október közepétől változik a legnépszerűbb számsorsjátékok ára: egységesen 50 forinttal kerül majd többe az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapjátéka, továbbá a Joker, a Kenó, a Luxor és a Puttó ára is. A Szerencsejáték Zrt. legutóbb 2020 év elején módosította a részvételi díjakat, tehát az elmúlt közel 3 évben a hazai lottójátékokat változatlan áron vásárolhatták meg a játékosok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top