nlc.hu
Mindennapok

Orvosát kérte meg, hogy kísérje az oltár el az agydaganattal küzdő menyasszony

Orvosát kérte meg, hogy kísérje az oltár elé az agyhártyadaganattal küzdő menyasszony

Alex Yu és páciense között nagyon szoros kapcsolat alakult ki, ezért kérte meg a fiatal nő, hogy ő kísérje őt az oltár elé.

Jessica Davis első éves volt a főiskolán, amikor problémák adódtak a látásával, miután a szemorvosa azt javasolta, hogy keressen fel egy másik szakembert is a biztonság kedvéért, kiderült, hogy agyhártyadaganata van. Ezután ismerkedett össze Alex Yu idegsebésszel, aki az elmúlt nyolc évben végig mellette volt, támogatta felépülése során, ami nagyon hosszú folyamat volt.

A daganatot, vagyis annak egy részét sikerült eltávolítani műtéti során, viszont a beavatkozást követően egy vérrög alakult ki az agyában, és emiatt újabb operációra volt szükség, Jessica Davis jobb oldala ugyanis lebénult. Ugyan ebből lassan kezdett felépülni, de újabb baj történt, szivárogni kezdett az agy-gerincvelői folyadék, és újból kés alá kellett feküdnie. Mindez nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelő volt a fiatal lány számára, de szerencsére mindenben számíthatott orvosára, aki még az iskolával kapcsolatban is segített neki tanácsaival. 

Amikor pedig megkérték Jessica Davis kezét, nem volt kérdés, hogy őt kéri meg, hogy esküvője napján kísérje az oltárhoz édesapja helyett, aki sajnos 2009-ben elhunyt. Alex Yu szerint egyszerűen lenyűgöző, hogy páciensében milyen erő lakozik, annak ellenére, hogy újabb csapás érte, nemrég ugyanis kiújult a daganata, és most sugárterápiára kell járnia.

„Elképesztő látni, hogy mennyire elszánt, ahelyett, hogy keseregne a sok rossz miatt, ami vele történt, ő nem adja fel” – nyilatkozta a sebész. Davis pedig reméli, hogy történetéből sokan merítenek majd erőt, rájönnek majd, hogy nem szabad feladni a reményt.

Vőlegény, menyasszony, örömapa

Fotó: Getty Images

(via Yahoo!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top