nlc.hu
Mindennapok

Rendőr mentett életet a lakástűzben

Karjában vitte ki a gyerekeket a hős rendőr a budapesti lakástűzből

A gyerekek a rémülettől sokkot kaptak, kórházba vitték őket.

Rendőr mentett ki a lakástűzből két kisgyereket Budapesten a 15. kerületben pénteken – számolt be a Tények. Egy negyedik emeleti lakásban gyulladt meg a tűzhelyen felejtett sült krumpli, az egész lépcsőház megtelt füsttel.

életmentő rendőr

Szoboszlay Ákos főtörzsőrmester, az életmentő rendőr – Forrás: TV2/Tények – videó

Elsőként a rendőrök érkeztek meg. Egyikük azt mondta a Tényeknek,  hogy gyereksírást hallott a lakásból, berohant és a karjában vitte ki az ötéves kisfiút és az egyéves húgát.

Felmentem a lépcsőn. Azt vettem észre, hogy a folyosón nagyon sűrű füst van. A kollégák köhögnek. És utána a lakásban hallottam gyereksírást. Bementem. (…) Azt tapasztaltam, hogy igazából alig lehetett látni” – mesélt a történtekről Szoboszlay Ákos főtörzsőrmester.

A családanya eközben próbálta eloltani a tüzet, a gyerekek pedig sokkos állapotban voltak, annyira megrémültek.

Az egyik gyerek, az egyéves kislány ott ült és sírt, és mellette a testvére, az ötéves kisfiú, ő csak bámult maga elé” – mondta el a rendőr. A fiatal járőr azonnal felkapta a kicsiket, és kirohant velük: “Először az egyéves kislányt fogtam meg az egyik karomba, utána az ötéves gyereket, és lehoztam őket a gépkocsihoz, és beraktam őket“.

Emelőkosaras tűzoltóautó is érkezett, de végül a lakónak sikerült eloltania a tüzet.

A gyerekeket kórházba vitték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top