nlc.hu
Mindennapok

Kerekesszékes kislány a Diótörőben

Megvalósult a beteg, kerekesszékes kislány álma: felléphet a Diótörőben

Direkt ráírták a szerepet a Diótörőben.

Olivia Francis arról álmodozott, hogy a híres karácsonyi balettben, a Diótörőben táncol, de alig egy évvel azután, hogy táncórákat kezdett, ritka neurológiai betegséget diagnosztizáltak nála.
 
A kilencéves, oklahomai gyermeknél Friedreich-ataxiát diagnosztizáltak – egy olyan végzetes állapotot, amely befolyásolja a járási képességét.

 
De Olivia anyja, Mary elhatározta, hogy lánya kívánsága megvalósul, felkereste az Oklahoma City Balletet, hátha tudnak segíteni.
 
Új szerepet találtak ki csak és kizárólag Oliviának – egy Marie nevű lány szerepét alakítja, aki egy régi kerekesszéket használ. Olivia december 10-én debütált a színpadon, és december 18-ig folytatja a fellépést.

Olivia azt mondta, bár nem így képzelte el a híres balettben való szereplést, nagyon hálás. Az iskolás lány régóta szereti az orosz balettet – még az első osztályos füzetében is írt róla.
 
2020-ban azonban Oliviánál Friedreich-ataxiát diagnosztizáltak, egy genetikai rendellenességet, amely károsítja a gerincvelőt, a perifériás idegeket és az agy kisagyi részét. Olivia valószínűleg soha többé nem fog járni, és jelenleg nincs gyógymód a betegségére.
 
Olivia elsírta magát, amikor meghallotta a hírt, hogy végre felléphet a színpadon balerinatársaival. A próbákon készült fotók, amelyek a Metro oldalán megtekinthetőek, azt mutatják, nagyon élvezte a játékot, és karjaival is bekapcsolódik a koreográfiába.
 
Azt is elmondta, hogy bár izgult a részvétel miatt, szeretett barátkozni a társaság többi táncosával.

diótörő

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top