nlc.hu
Mindennapok

Millie Bobby Brown túl fiatal a házassághoz?

Nem Millie Bobby Brown az egyetlen: sztárok, akiknek nagyon fiatalon kérték meg a kezét

Az internet népe szerint Millie Bobby Brown túl fiatal ahhoz 19 évesen, hogy menyasszony legyen. Pedig nem ő az első Hollywoodban, aki ennyi idősen már az esküvőjét tervezgette.

Millie Bobby Brown a szemünk előtt nőtt fel. Az egyik pillanatban még 11 éves kislányként berobbant a köztudatba a Stranger Things Elevenjeként, a másikban pedig már 30 évesnek öltöztetik a vörös szőnyegeken, és ő maga is felnőtt nőként viselkedik. Ez persze nem meglepő, hiszen a hollywoodi gyereksztárok átka, hogy kénytelenek gyorsabban felnőni az átlagnál: reflektorfényben élik az életüket, melynek jelentős részét állandóan nyomon követ a média és a közönség; és olyan helyzetekbe kerülnek, melyekkel egy normális kamasznak sosem kellene foglalkoznia.

Így például Millie már 14 évesen kénytelen volt kiadni egy közleményt, mikor 7 hónap után szakított az első barátjával, a 16 éves Jacob Sartoriusszal, miszerint véget vetni a kapcsolatuknak „teljesen közös döntés volt. Mindketten boldogok vagyunk és barátok maradunk”. Csak hogy perspektívába helyezzük a dolgot: nemrég a 47 éves Reese Witherspoon posztolt hasonlót 12 év (!) házasság után. A színésznő szerelmi életét (is) tehát állandóan monitorozza mindenki, olyannyira, hogy a gyereksztár élete első csókját is a kamerák előtt élte át. A Stranger Things első évadában épp 11 éves volt, mikor Elevenként a Mike-ot alakító Finn Wolfhard és közte elcsattant egy puszi. Az élmény egészen szürreális lehetett a kislány számára, hiszen mint mondta, „az apám végignézte az egészet, ott volt az egész családom, a világ legkínosabb dolga volt”.

Most pedig az egész internet azzal foglalkozik, hogy a 19 éves színésznőt eljegyezte az egy évvel idősebb szerelme, Jake Bongiovi (igen, Jon Bon Jovi fia), akivel amúgy Millie az Instagram-üzenetei között találkozott először. Itt is jelentette be a hírt, miszerint három év után Jake megkérte a kezét. „Három nyár óta szeretlek, mindet akarom” – osztotta meg Millie Taylor Swiftet idézve a fotót, amin a vőlegénye átöleli őt, a kezén pedig egy hatalmas gyémántgyűrű villan meg. A képet látva pedig természetesen mindenkinek lett véleménye a pár eljegyzéséről – melyek leginkább a fiatalságukról szól. Így például olyan reakciók érkeztek a Twitteren, mint „tök cuki, de még nem élt meg három nyarat sem felnőttként”.

Mások viszont inkább a saját halandóságukhoz, öregedésükhöz viszonyították a hírt. Például ilyeneket írtak:

  • „Őrület, szó szerint láttam Millie Bobby Brownt felnőni, most pedig FÉRJHEZ MEGY?”
  • „Csak 19 éves. Azt csinálsz, amit akarsz, csajszi, de én egy rakás szerencsétlenség voltam 19 évesen. Egy esküvő a fontossági lista legalján szerepelt akkoriban.”

Őszintén szólva még tudunk is azonosulni. Mert hát valóban tudjuk, milyen volt 19 évesnek lenni: éppen túl az érettségin, azt hiszed (bocsánat: tudod), hogy tiéd a világ, és talán már el is kezdted az egyetemet, ezért most azon aggódsz, hogy fog sikerülni az első zh. Legalábbis ilyen volt ez az időszak nekünk, földi halandóknak, akiknek nem kellett már 11 évesen érett felnőtt módjára viselkedni a kamerák ádázul figyelő kereszttüzében. Nem érezhetjük át tehát, min is megy keresztül valójában Millie: hiába 19 éves, attól még tudhatja, ha tényleg rátalált az igaz szerelem.

Millie Bobby Brown és Jake Bongiovi

Fotó: Theo Wargo/Getty Images

Így volt ezzel tavaly Nagy Bogi is, akinek 20 évesen kérte meg a kezét 8 évvel idősebb párja, Marci. Az énekesnő és szerelme másfél éve voltak akkor már együtt, és rengeteget beszéltek arról, hogy közösen képzelik el a jövőt. „Hogyha tudod, hogy vele szeretnél maradni, akkor egyszerűen úgyis tudod” – mesélte Bogi a Reggeliben, aki a saját eljegyzésének bejelentése alatti kommentszekcióban küzdött a korát kritizáló hozzászólásokkal.

  • „Nem vagy te és ez a pár hónapos kapcsolat ehhez egy kicsit túl fiatal?”
  • „Ne menj hozzá!”
  • „Ne rohanj, még sokszor lehetsz menyasszony.”

Ilyen megjegyzések csúfították el a gratulációk sorát, de Bogi nem gondolja magát túl fiatalnak magát az eljegyzéshez, de még az esküvőhöz sem. „Szerencsére mindketten egészséges szülői háttérből jöttünk, így helyén tudjuk kezelni ezeket a dolgokat. Van köztünk nyolc év korkülönbség, de egyikünk sem érzett még ilyet, úgyhogy nem volt kérdés, hogy ugyanazt akarjuk” – magyarázta a sztár.

Bár Boginak sajnos saját magát kellett megvédenie az RTL műsorában, addig Millie Bobby Brownnak jó néhányan a segítségére siettek, amikor kritizálni kezdték a lánykérés miatt.

  • „Nem értem, miért kell mindent túlelemezni, amit Millie Bobby Brown csinál. Csak hagyjátok őt élni. Ha ez teszi őt boldoggá, akkor nem látom, mi a probléma. Ha meg akar házasodni, akkor meg fog, ez pedig nem érint senki mást rajta kívül és pont.”
  • „Attól még, mert eljegyezték egymást, nem jelenti azt, hogy már holnap esküvő lesz. És ha még így is volna, milyen hatással lenne ez az életetekre?! Nem is ismeritek.”
  • „»Túl fiatal«, »két hónapot adok nekik a válásig«. Hagyjátok már békén!”
  • „Ne utálkozzatok már. Ti sem örülnétek, ha minden döntéseteket kritizálnák.”

Annak ellenére, hogy a fenti tweetekkel abszolút egyetértünk, a trollkodás műfajából pedig már végképp elegünk van, az tény, hogy a hollywoodi kapcsolatoknál csodaszámba megy, ha egy pár szavatossága megéri az egy évtizedet. Főleg, ha még szinte kamaszkorban mondták ki a boldogító igent. Mert nem Millie az egyetlen, akit még gyakorlatilag tinédzserként jegyeztek el – bár megjegyeznénk, hogy az ő esete üdítő kivétel: a vőlegénye szinte vele egyidős. Az alábbi galériában összegyűjtött, fiatalon házasodó sztárok közül néhányuknál egészen problémás a korkülönbség; azonban – miután ez a téma egy különálló cikket is ér – elsősorban nem erre, hanem a kapcsolatuk tartósságára fókuszáltunk.

Macaulay Culkin és Rachel Miner
Megnézem
Összes kép (7)

Látható tehát, hogy abszolút nem egyedi Millie Bobby Brown – vagy ha már itt tartunk: Nagy Bogi – esete, sok eljegyzés/házasság pedig hollywoodi standardekhez képest egészen sokáig tartott, ezért reméljük, hogy a fiatal sztárok is a pozitív példát erősítik majd. Mert ahogy Bogi is fogalmazott: ha tudod, hogy megtaláltad az igazit, az nincs korhoz kötve – ezt pedig több külföldi oldal kommentszekciója alátámasztja:

  • „19 évesen találtam rá életem szerelmére, most ünnepeljük a 17. házassági évfordulónkat.”
  • „10 éve vagyunk együtt a férjemmel, 17 évesen találkoztunk. Még 8 éven át vártunk azonban az esküvővel, mert nem az volt a prioritásunk.”
  • „Néhány hét híján 19 évesek voltunk. 21 éve vagyunk együtt.”
  • „Életem szerelmével hatodikban találkoztam, ő 22, én 21 voltam, amikor egybekeltünk.”
  • „Az anyósom és a férje 19 évesen házasodtak össze. A mai napig együtt vannak. Mindketten a 80-as éveikben járnak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top