nlc.hu
Mindennapok

6 jel, hogy az őseid adósságait cipeled

Jelek, hogy a mai napig cipeled az őseid karmáját

A keleti vallások és filozófiák szerint a lélek okkal születik újabb és újabb testbe. Az egyik ok pedig nem más, mint az előző életek karmáinak kijavítása. De mi van akkor, ha nem csak a sajátunk, de az egész családunk adósságát is nekünk kell törlesztenünk?

Amikor a karmáról beszélünk, akkor a legtöbbször arra a jelenségre gondolunk, hogy a döntéseink vagy gondolataink bizonyos következményekkel járhatnak a saját életünkre nézve. A karma gondolata ugyanis egy rendkívül egyszerű dolgon alapszik: ha jól cselekszünk és jó gondolataink vannak, akkor jó karmát és a következő életünkbe egy boldogabb újjászületést kapunk, ha pedig rosszak, akkor rossz karma és hátrányosabb újjászületés lesz a jussunk. A karma törvénye szerint tehát minden, amit a világban teszünk vagy gondolunk következményekkel jár, illetve minden, ami éppen történik a világban az már maga egy következmény vagy valamilyen oknak az okozata. 

Saját őseink adósságait is törleszthetjük (Fotó: Getty Images)

Saját őseink adósságait is törleszthetjük (Fotó: Getty Images)

Néhány kivételes ember azonban, akiket az univerzum választ ki, sokkal nehezebb terhet cipel, mint csak a saját karmáját. Ezek az emberek azok, akik több nemzedékre visszamenőleg a teljes családjuk karmáit tudhatják magukénak. A karma ugyanis idővel felhalmozódhat. Márpedig ha ez történik velünk, akkor rendkívül nehéz lehet viselni a hatásait az életünk során. Mielőtt azonban megijednénk, fontos tudnunk, hogy ezeket az energetikai kötelékeket el lehet szakítani, ezáltal pedig megszabadulhatunk őseink minden fájdalmától és felgyülemlett karmájától.

Mi van, ha velünk is ez történik?

Előfordulhat tehát, hogy éppen mi magunk is az őseink adósságait törlesztjük ebben az életünkben – már, ha hiszünk az efféle dolgokban. Az alábbi válogatásunkkal azoknak szeretnénk segítséget adni , akikben felmerült a kétség, hogy a felgyülemlett karma problémájával állnak szemben.

 Megmagyarázhatatlan egészségügyi problémáink vannak

A karma gondolata kiterjed a betegségekre is. Legegyszerűbben úgy lehet ezt megfogalmazni, hogy a betegségeket a múltbeli negatív cselekedetek következményének tulajdonítják. Könnyen megtörténhet tehát, hogy a karma energiája olyan nagy nyomással nehezedik ránk, hogy fizikai fájdalmat és szenvedést érzünk.

Félünk a karma negatív következményeitől

Bár kétségtelen, hogy ha eljutottunk idáig a cikk olvasásában, akkor valamennyire megmozgat minket a karma gondolata, az azonban nem mindegy, hogy mennyire félünk tőle. Azok ugyanis, akik túlzottan félnek attól, hogy eléri őket a negatív hatása, nagyobb valószínűséggel cipelik az őseik karmikus adósságait.

Spirituális tudatosság

„A spirituális világnézeteket követők vallják, hogy az élet több kell, hogy legyen, mint a természet véletlen egyszeri és megismételhetetlen játéka.” – olvashatjuk Pallas Nagy Lexikonában.

Ha azt vesszük észre, hogy spirituális értelemben tudatosabbak vagyunk a családunk többi tagjánál, szintén egy jelnek bizonyulhat az őseink adósságának törlesztése kérdésében. A spiritualitás ugyanis annyit jelent, hogy bennünk van a tudatosság a belső világunkat és céljainkat illetően. Akik eszerint élnek, azok önzés helyett a környezetük szempontjait is figyelembe veszik. Figyelnek arra, hogy a szavaik és a tetteik pozitívak legyenek és másokat is szolgáljanak.

Családi problémák

Előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére újabb és újabb bizarr családi problémákkal találjuk szemben magunkat. Ezen problémák egyénektől függhetnek és nagyon változatosak lehetnek. Jelentésük azonban egy és ugyanaz: nekünk kell törlesztenünk a családi karmát.

Megoldáskeresés

Ha azt vesszük észre, hogy visszatérő mintákat azonosítunk a családtagjaink viselkedésében, nekünk pedig feltett szándékunk ezeket megoldani, szintén egy jel lehet. Ilyenkor azonban fontos emlékeztetnünk magunkat arra, hogy nem vehetjük magunkra a családunk összes terhét, ugyanis nekünk is van saját energiánk, lelkünk és karmánk, amelyre oda kell figyelnünk.

Fekete bárányok vagyunk

Szintén a karma szólhat közbe azoknál, akik úgy érzik, hogy valamilyen oknál fogva nem tartoznak a saját családjukhoz. Ilyen esetben másnak, kívülállónak érezhetjük magunkat a családunktól. Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy néha egy-egy kedves szó és telefonhívás után máris rendezni tudnánk a családi viszonyainkat, így a lustaságot és az érdektelenséget sose keverjük össze a karma egyik hatásával.

Mit tehetünk ilyenkor?

Akár hiszünk mindebben, akár nem, az kétségtelen, érdemes lenne kipróbálni a gyógyítók tanácsait, bármelyik fentebb sorolt problémával is állunk szemben. Elsőként fontos, hogy megtanuljuk elengedni az őseink adósságait, ugyanis csak akkor tudunk majd elégséges mértékben koncentrálni saját magunkra és az érzelmeinkre. Hogy ezt az állapotot elérjük, meg kell tanulnunk hálásnak lenni az életben minden tapasztalatért, legyen az akár jó vagy rossz. Mindezek mellett igyekezzünk tiszta és önzetlen szeretetből cselekedni, ügyelve arra, hogy a hozzáállásunk a dolgokhoz mindig pozitív legyen. A legfontosabb dolog azonban az, hogy tanuljunk meg megbocsátani önmagunknak és másoknak is egyaránt.

Forrás: (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top