Mindennapok
Szponzorált tartalom

Csók nélkül nem érdemes élni!

Nem túlzunk, ha azt írjuk, hogy az oldalon közzétett egyik legizgalmasabb felmérés a Csókteszt volt, aminek az eredményeit is megtudtuk végre.

Csóktesztünket több mint 13 000 ember töltötte ki, és nemcsak a legpikánsabb, de a legkellemetlenebb kérdésekre is őszinte válaszokat kaptunk. 

Emlékszel még, mikor csókolóztál életedben először?

A válaszokból megtudtuk, hogy az első csókot legtöbben (33%) általános iskolában élték át, ám akadtak (11%), akik nem tudtak addig várni, már az óvodában ki kellett próbálniuk, milyen érzés a másik szájára tapadni. A válaszadók 19%-a 15 évesen, a gimiben élte át az eső csókélményét, 15% pedig nem siette el a dolgot, 18 évesen vagy azután próbálta. 8% 17 évesen csókolózott először, míg 15% 16 évesen. 

Szerinted nagyjából hányszor csókolózol egy nap?

Szinte állandóan, mert nemrég jöttünk össze, és ahogyan ilyenkor lenni szokott, nem szívesen szabadulunk egymástól” választ jelölte be a válaszadók 3%-a. 14% meg se tudja számolni, olyan sokszor, 30% azonban nem szokott csókolózni, mert nincs kivel. A válaszadók 25%-a “Néhányszor” választ adta, míg 28% leginkább csak szex előtt/közben/után szokott. 

Mit jelent számodra a csók?

Sokak számára (13%) a csók flörtöt, játékosságot, pajkosságot, csábítást jelent, míg 31% számára az intimitást jelöli. 27% gondolja úgy, hogy a csók az első jele annak, hogy két ember között tényleg van valami, míg a válaszadók 29%-a szerint a csók olyan közelséget jelent, amit nem enged meg mindenkinek. 

Nagyjából tudod, hány emberrel csókolóztál már életedben?

Mivel szeretjük a számokat, arra is kíváncsiak voltunk, kinek hány csókpartnere volt eddig. Tíz vagy annál kevesebb partnerrel 27% csókolózott, míg 26% egy kezén meg tudja számolni a partnerei számát. 22% nem tudja, 25% pedig több tíz emberrel bonyolódott már nyelvharcba. 

Milyen volt életed első csókélménye?

Azt gondolnánk, az első csókjára mindenki emlékszik, de tévednünk kellett: 18% nem tudja felidézni ezt a pillanatot. 13% szerint nyálas élmény volt, míg 32% szerin nem egészen olyan, mint amire számított. Szerencsére azonban voltak, akik szép emlékként gondolnak rá, 37% szerint intim, mély, emlékezetes élmény. 

Mikor jön el az első csók ideje valakivel?

Az elsöprő többség erre a kérdésre komoly választ adott, 54% számára több találkozásra van ahhoz szükség, hogy elcsattanhasson az első csók. 29% már nem vár ilyen sokat, akár azonnal vagy nagyon hamar rátér a dologra, míg 17% az első randit jelölte meg.

Ki csókoljon előbb?

Kíváncsiak voltunk, ki hogyan gondol a csók felé vezető első lépésre: a válaszadók 53%-a szerint a férfi csókoljon előbb, 45% szerint azonban teljesen mindegy, nem ezen múlik. A maradék 2% gondolja úgy, hogy a nőnek kell kezdeményeznie a csókot. 

Van nagyon emlékezetes csókélményed?

Ahogy azt sejteni lehetett, szinte mindenkinek van jó vagy rossz élménye: 47% egy különleges csókra emlékszik, 9% egy rettenetesre, 44% pedig jó és rossz élményről is tudna mesélni. 

Szerinted is megismerni az embert a csókjáról? Tehát ha megcsókolna valaki, akivel már csókolóztál, tudnád, hogy ki ő, akár csukott szemmel is?

A többség, egészen pontosan 44% vallja, hogy mindenki csókja egyedi, 39% nem biztos benne, hogy felismerné az illetőt, míg 17% szerint csók alapján nem lehet felismerni a másikat. 

Mennyire vagy elégedett a csókok mennyiségével és minőségével, amelyekben mostanság részesülsz?

Aki mostanság csókolózik, az nagyon elégedett, 30% vallotta, hogy azzal van együtt, akivel a legjobb csókolózni, és bár 22% nagyon elégedett, több csókra vágyna, mint amennyit kap. 16% több szenvedélyre és tűzre vágyna, míg 32% több és jobb csókélményben részesülne. 

Mennyire szeretsz csókolózni?

Micsoda kérdés! – gondolhatnánk, pedig a válasz nem is annyira egyértelmű: 12% szerint ugyanis a testi intimitásnak vannak sokkal élvezetesebb formái is, de azért többségben (48%) voltak azok, akik szerint csókolózni mindenki szeret. 40% egyenesen úgy érzi, hogy csók nélkül nem is érdemes élni. 

Tapasztalatod szerint, aki jól csókol, az jó szerető is?

Az ember csókjából lehet következtetni arra, hogy milyen lesz vele a szex, vallja a válaszadók 58%-a, míg 42%-uk szerint sajnos sokszor nem sok köze van egymáshoz, hogy valaki jól csókol-e, illetve jó-e az ágyban. 

Van kedvenc csóktípusod?

Természetesen arra is kíváncsiak voltuk, ki hogyan szeret csókolni: míg 12% a finom puszikat szereti, 36% a hosszú, szenvedélyes csókokért rajong, 52% nem hisz a csóktípusban, szerintük a csók akkor jó, ha mindig olyan, amilyenre éppen vágynak. 

El tudod képzelni a szexet csók nélkül?

Miért is ne? – válaszolta 18%, míg a többség nemmel voksolt. 

Mit tapasztaltál: a dús vagy a vékony ajkú emberekkel élvezetesebb a csók?

A szájtípusnak ehhez semmi köze, vallja 65%, de azért akadnak, akik másképp gondolkodnak erről. 29% szerint a vastagabb száj érzékibb, míg 6% a vékonyabb ajkakra esküszik. 

A csók döntő-e abban, hogy akarsz-e valakivel azután intim kapcsolatba lépni?

Természetesen, mert azonnal megmutatja, működik-e köztünk a kémia – vallja a megkérdezettek 74%-a, míg 26% szerint nincs akkora jelentősége, mindenkinek jár a második esély. 

Szerinted a kapcsolat ívében változik-e az, hogy mennyit csókolózunk?

Igen, kezdetben még nagyon sokat, aztán egyre kevesebbet, amikor már régóta együtt van egy pár – gondolja a megkérdezettek 37%-a, míg 39% szerint ez nem ennyire egyértelmű, hullámzó, hogy egy kapcsolatban mennyire van jelen a csók, az sok mindentől függ. 13% szerint, ahogy mélyül a kapcsolat, úgy növekszik a csókok száma, 11% viszont hiszi, a kettőnek semmi köze egymáshoz. 

Előfordult-e már az életben, hogy valamiért nem szívesen fogadtad a csókot?

60% egyértelműen vágta rá a kérdésre, hogy Naná!, míg 23% nem volt ilyen helyzetben. 17% viszont őszintén bevallotta, hogy szájegészségügyi problémái miatt érzett már így.  

Milyen gyakran küzdesz aftával vagy apróbb szájüregi sérüléssel?

A megkérdezettek 62% válaszolt úgy, hogy szinte soha nincs ilyen gondja, 31%-nál ritkán jelentkeznek ilyen tünetek, 6%-nál pár havonta üti fel a fejét valamilyen szájüregi sérülés, 1%-nál viszont nagyon gyakori probléma. 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top