#Magabiztos nőnek lenni jó
Szponzorált tartalom

Nők őszintén a kínos menstruációs balesetekről

A menstruáció során olykor előfordulnak balesetek, melyekre érdemes felkészülni.

Nők vallottak őszintén a saját menstruációs baleseteikről. Ma már nevetnek rajta, de akkor, abban a pillanatban, amikor nyilvánosan kiszivárgott némi vér a lábuk közül, nem volt annyira vicces a helyzet. A menstruációs balesetektől nem kell félni, tapasztalatszerzés ez is, nincs benne semmi szégyellnivaló.

Edina a táskájával takarta el a foltot a fenekén, amikor észrevette, hogy átvérezte a nadrágját:

„A menstruációm ötödik napján jártam, amikor a nyakamba vettem a várost, hogy lakást keressek, mert a férjem munkája miatt költöznünk kellett. Azt gondoltam, nem lehet probléma, hiszen az ötödik napon már gyengén szoktam csak vérezni. A gond csak az volt, hogy a nagy rohanásban elfelejtettem reggel betenni a tampont, amivel a harmadik lakás megnézése után szembesültem, amikor elmentem vécére. Pár réteg vécépapírral próbáltam pótolni, amit a bugyimba tettem, de nem volt túl hatékony, mert a következő tükörben láttam a fenekemen, hogy van a nadrágomon egy vérfolt. Mindent elkövettem, hogy a táskámmal eltakarjam, egészen furcsa pózban jutottam így haza a megváltó tamponomhoz.”

Anikót a metrón érte a baleset, ráadásul lenge nyári ruhában volt, így nem állt semmi a vér útjába:

„Vártam a metróra, amikor éreztem, hogy valami lecsorog a lábamon. Nyári ruhában voltam, így mindenki láthatta a vércsíkot a lábamon, nagyon kínos volt. Gyorsan letörölgettem, és elhagytam a terepet, beszaladtam a legközelebbi kávézóba, ahol a vécében betettem egy betétet. Még szerencse, hogy mindig van nálam betét vagy tampon, pont az ilyen helyzetek miatt.”

menstruáció baleset vallomás

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Kata mindig erős vérzéssel küzd az első napokban, amit néha nem képes megállítani még a tampon sem:

„Az egyik alkalommal olyan erős vérzésem volt, hogy hiába volt tamponom, éreztem, hogy át fog törni rajta, miközben a boltban álltam sorba a pénztárnál. Összekulcsoltam a lábaimat szorosan, ami kicsit segített a helyzeten, de kaptam pár furcsálló pillantást, hogy miért megyek úgy, mint aki bepisilt. Nem volt egyszerű a hazaút, rettenetesen megkönnyebbültem, amikor átléptem a lakás küszöbét.”

Andit a munkahelyén érte kellemetlen meglepetés, amikor felállt az asztala mellől:

„Az a szerencsém, hogy jóban vagyok a kollégáimmal, mert ezt az esetet nem bírtam volna máshogy megoldani. Már a menstruációm harmadik napján voltam, nem számítottam rá, hogy erősen fogok vérezni, ezért már a kisebb tampont tettem be reggel. Ám amikor a munkahelyemen pár óra munka után felálltam az asztalomtól, éreztem, hogy itt baj lesz, mintha átszakadt volna egy gát, rohantam a vécére, és láttam, hogy a nadrágom javíthatatlanul véres lett elég nagy területen. Felhívtam a vécéről a kolléganőmet (még szerencse, hogy nem járok sehova telefon nélkül), elmondtam neki, mi történt, és ő volt olyan kedves, hogy kiszaladt a közeli boltba és vett nekem egy leggingset és egy bugyit, hogy tisztába tudjam tenni magam. Örökre hálás leszek neki ezért. Azóta mindig tartok egy csere bugyit és nadrágot a táskámban.”

A menstruációs balesetek miatt nem kell nagyon feszengeni, természetes, ha olykor előfordul veled is. A megelőzés érdekében érdemes magadnál tartani tartalék betétet vagy tampont, esetleg tiszta fehérneműt a táskában. És nyugodtan kérj segítséget a barátaidtól, kolléganőidtől, megértőek lesznek ebben a helyzetben.

További cikkek a menstruációról:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top