Magyarország kúl

Virágzik az orgona! – Szoktál adni anyák napjára?

Ha anyák napja, akkor egy csokor lila vagy fehér orgona. Idén sokkal előbb nyílni kezdett, illata és színe miatt az egyik legkedvesebb tavaszi virágunk. Fogsz te is kedveskedni vele?

Közönséges vagy májusi orgonaként is emlegetik, de sokan csak úgy tartják számon, hogy anyák napjára orgonát illik adni. Az orgonabokrok hamar lilába és fehérbe borulnak, és látványos csokrokat lehet belőle készíteni. Ezeket a gyönyörű virágokat a törököknek köszönhetjük, ők hozták be Európába. Török nevéből (leylak) származik a magyarban (és sok más európai nyelvben) a lila szín neve is. A lilának számos változata előfordulhat, a világostól az egészen sötétig! Kevesen tudják, de ebből a csodás virágból, orgonaszörpöt is készíthetünk! Ha az orgona nem nyílik el túl korán, akkor a ballagásokon is felbukkan! Sok helyen ezzel díszítik a termeket, folyosókat.

Az orgona egy félreértett virág. Ballagások alkalmával szokták kitömni különböző oktatási intézmények termeit, folyosóit vele; mérhetetlen pazarlás. Ezen túl van egy másik baj: az érettségi előtt álló fiatalok az orgona illatát érezve kezdenek el aggódni előttük álló vizsgáik miatt. Ez azt eredményezi, hogy az orgona illatához mindig társulni fog egy keserédes hangulat. Na mindegy, nekem pozitív gondolatok jutottak. Az orgona jó. #? #orgona #orgonavirág #orgonavirag #virág #virag #syringavulgaris #syringa #lilac #flower #plant #purple #green #nature #budapestfogaskerekűvasút #budapestfogaskerekuvasut #fogaskerekű #fogaskereku #iphone #instagram #instahun #iközösség #ikozosseg #mik #magyarig #magyar #magyarország #magyarorszag #budapest #hungary

Sandor Daku (@sandordaku) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 26., 15:00 PDT

#flower#purple#orgonavirág#lila? horvath renata (@renatahorvath76) által megosztott bejegyzés, 2017. Máj 1., 09:28 PDT

Nézd meg ezt az aranyos anyák napi, orgonás köszöntőt!

Orgonát adni, csak úgy…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top