Magyarország kúl

A budapesti Országház a világ 14. legkedveltebb látnivalója

Most már bizonyíthatóan az egész világ a fővárosi Országház épületének csodájára jár. Ugyanis a Tripadvisor nemzetközi rangsora szerint a Steindl Imre-tervezte Duna-parti épület benne van az első húsz legnépszerűbb látnivaló között.

A TripAdvisor  Traveler’s Choice 2017-es listáján, amelyet az elmúlt 12 hónapban leadott értékelések és vélemények alapján állított össze az oldal,  a dobogóra három templomépület került fel: a kambodzsai Angkorvat, az Abu-Dzabi-i Zájed sejk mecset és a spanyol córdobai nagymecset.

Jó hír azonban, hogy a világ 25 legnépszerűbb látnivalója között a TripAdvisor felhasználói szerint ott a helye a magyar parlament épületének is. Az Országház a 14. helyet érdemelte ki, közvetlenül a párizsi Eiffel torony után és a Notre Dame előtt.

A Parlament ködben 2017. február 3-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az értékelésnél a Duna-parti épülethez fűzött értékelések közül az alábbi kommentet emelik ki: „Tekintélyparancsoló módon magasodik a Duna fölé. Az esti kivilágítás gyönyörű: a fényben a bogarakra lecsapó sirályok szikrázó tűzijátékra vagy ragyogó csillagokra hasonlítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top