Magyarország kúl

Alapvető infók a 2017-es Sziget Fesztiválról

A Sziget Fesztivál 2017-bena 25. jubileumát ünnepli. Bár a fellépők névsora olyan hosszú, hogy szinte lehetetlen lenne felsorolni, azért összeszedtük a legfontosabb információkat a fesztiválról. Kerülj képbe velünk!

A Sziget fellépőiről

Magyarország legnépszerűbb fesztiválja a Sziget, 2017-ben augusztus 9 és 16. között kerül megrendezésre. Az idei rendezvény egyik legismertebb fellépője Pink, zenekarával augusztus 9-én 21:30-kor játszik. De nem ő lesz az egyetlen nagy név: érkezik még Wiz Khalifa, a Kasabian, a Chainsmokers, az Interpol, na meg az elektronikus zenei élet egyik népszerű fiatal DJ-producere, Flume is.

Jön még: a kanadai Billy Talent, az angol Jamie Cullum és Charli XCX. A Szigeten és Magyarországon is először lép fel a bluesos-elektronikus The Kills, az elektro-indie-ben utazó Metronomy és a karcos rockos hangzású The Pretty Reckless. A hiphop vonalon Danny Brown, az indie-funk fronton a Crystal Fighters, a ska-punk mezőnyben a Leningrad az erősítés, de fellép a pszichedelikus rockot képviselő Jagwar Ma is.   Az elektronikus zenei felhozatalt dúsítja a közönségkedvenc Clean Bandit, itt lesz a Sziget Fesztiválon Fritz Kalkbrenner, a norvég DJ-producer, Cashmere Cat, a holland DJ-duó, Sunnery James & Ryan Marciano és Maurice West is. A teljes listát a Sziget Fesztivál weboldalán találod.

Belépők a Szigetre

Mint már megszokhattuk, az árak idén is elég borsosak (döntse el mindenki maga, hogy ennyi program ennyiért belefér-e), főleg, ha nem vettük igénybe semmilyen elővételi kedvezményt. A fesztiválrajongóknak persze így is megéri, a napijegy 19.900 forint, a 7 napos bérlet, 99.900 forint. Ha ott maradnál, beköltözőjegyeket is válthatsz, és ha nem szeretnél cipekedni, kemping szettet és mindenféle kiegészítőt is bérelhetsz.

A Sziget himnusza

A Sziget Fesztivál himnuszát idén a Mary PopKids zenekarnak köszönheted, ez a Love Solution. 2017-ben a Mary PopKids ötödször lép fel a fesztiválon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top