Szabadidő

Megvan az idei Sziget Fesztivál himnusza

A szervezők minden évben egy-egy ismert hazai csapat szerzeményét választják ki a fesztivál hivatalos himnuszának, hogy ezzel is segítsék a magyar zenekarok népszerűsítését.

Az idei, 25. Sziget Fesztivál himnusza a Mary PopKids zenekar Love Solution című száma. Az együttes szerint a Sziget egy olyan hét, amikor el lehet hinni, hogy szép a világ, és ezt próbálták dalban elmondani.

A Sziget Fesztivál 2017. augusztus 9. és 16. között zajlik majd (Fotó: Tumblr)
A Sziget Fesztivál 2017. augusztus 9-e és 16-a között zajlik majd (Fotó: Tumblr)

A himnuszt adó együttes a korábbi hagyománynak megfelelően felléphet a kétszer is Európa legjobbjának választott fesztiválon, emellett pedig a Szigetet bemutató nemzetközi – és persze hazai – kampányban is ez a dal szerepel majd minden lehetséges csatornán.

“15 éves korunk óta minden évben járunk a fesztiválra, és soha nem múlt el az az izgalom, amikor első nap átsétálunk a K-hídon – meséli a csapat énekes-gitárosa, Kama. – A Szigeten voltunk már szerelmesek, vesztünk el bokrokban és sátrakban, mulattunk régi barátokkal és szereztünk újakat is, és rengeteget meghatározó koncertélményünk kötődik ide. Nekünk ez egy olyan hét, amikor ki lehet zárni a külvilágot, és kicsit el tudjuk hinni, hogy szép a világ. Ezt próbáltuk egy dalba csomagolni – mondja az énekes. – Magyar fiatalokként és zenészekként is nagyon büszkék vagyunk a Szigetre, és arra is, hogy most nekünk is lehet hozzá egy kis közünk.”

2017 nemcsak a Szigetnek, de a Mary PopKidsnek is jubileum lesz: idén játszanak 5. alkalommal a fesztiválon. A Love Solution az első szám a júniusra tervezett kislemezükről, és a decemberben megjelent All You Can Keep nagylemezüket követi. A dalban Fodor Máriusz és Highlove működtek közre producerként, a zenét Deutsch Gábor masterelte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top