Meghitt percek

Konzum szaloncukor – Mindig leettük a karácsonyfáról!

Titokban bontogattuk az ezüst- és selyempapíros szaloncukrokat, és aztán megpróbáltuk visszahajtogatni az üres csomagolást.

A konzum szaloncukor gyerekkorunk  karácsonyához legalább annyira hozzátartozott, mint a könnyen törő színes üvegdíszek. Kedvenc szaloncukrunkból volt fehér színű, aminek az íze leginkább vaníliára hasonlított, rózsaszín, ami málnás, a citromsárga és a narancssárga pedig citrom és narancs ízű volt. A kakukktojás szerepét a barna kapta, amit minden bizonnyal kakaósnak szánt a gyártó, de a végeredmény valami egészen fura és nem túl népszerű íz lett.

Az ünnepek  alatt a szivárvány színeiben pompázó karácsonyfáról mindig a fehéret és a rózsaszínt ettük le, amihez persze ki kellett bontanunk a fémesen csillogó édességeket. Ha nem voltunk teljesen amatőrök, már az illatáról beazonosíthattuk a barna változatot, így vissza tudtuk csomagolni, és nagyvonalúan átengedhettük szintén szaloncukrokat bontogató szüleinknek. Neked melyik volt a kedvenc retró  ízed?

Szerencsi konzum szaloncukor:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top