Magyarország kúl

A legvadabb vadételt keresi Zalakaros

Egyre divatosabb itthon a vadételek fogyasztása, és Zalakaros rátesz még egy lapáttal: keresik Magyarország első wild foodját, azaz minden értelemben legvadabb fogását.

Illusztráció: Pixabay

A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. keresi a város kedvenc vadételét, írja a turizmus.com. A versenyre benevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni vadételük saját fotóval illusztrált receptjét a kiválasztott kategória megjelölésével. A két kategória a Klasszik és a Wild Food.

A receptek beérkezése után az alkotásokat egy szakmai zsűri értékeli, majd kiválasztja az ország első wild food kategóriás ételét. A klasszik kategóriában a zsűri által kiválasztott 10 legvadabb receptet profi séfek készítik el, majd egy közönségszavazáson dől el a kategória győztese.

Mitől klasszik? Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai vadételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége.

A wild food kategóriában újszerű, fantáziadús vadétel receptek nevezhetők az ország bármely területéről. A kategória kiemelt célja, hogy a vadételeket „mobilizálja”, hozzáférhetőbbé tegye a mindennapok fogyasztói számára.

Az ország első wild foodjának a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell a megfogalmazás szerint „go wild”, azaz „vadulj be” jelszót. E kategóriában bisztrók és éttermek is nevezhetnek.

Beküldési határidő: 2018. március 20., a 10 döntős recept eredményhirdetése: 2018. március 28. A részletekről itt lehet tájékozódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top