Magyarország kúl

Ez volt anno a nedvszívó pelenka helyett

A gumibugyi emléke ott él mindannyiunk mélységesen mély tudatalattijában, és ha meglátjuk, halkan még mindig felszisszenünk!

Azt mondják, hogy a gyerekkori élmények nagyban befolyásolják személyiségünk, és egész életünk alakulását. Márpedig a korai emlékek között tarthatjuk számon azt az időszakot is, amikor beszélni még nem, de enni, inni, az ételt feldolgozni, majd a végeredményt a nagyvilágnak megmutatni már képesek voltunk.

Persze, a nagyvilág helyett a pamutpelenkáig, és az azt lefogó gumibugyiig jutottak a dolgok. Akik a korai Kádár-rendszerben voltak gyerekek, még nem nagyon ismerték a nedvszívó, rugalmas és könnyen cserélhető pelenkák komfortját, csak azok fapados retró elődjét. De a kíméletlenül dörzsölő textilpelenka, és a gúzsba kötő gumibugyi okozta sokk magyarázatot adhat arra a rejtélyre, hogy miért ettük a Limó italport és miért szerettük a Mese sajtot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top