Magyarország kúl

Ideje volt: végre indulnak a balatoni hajók!

Idén is hagyományosan, nagyszombaton indult el a 172. balatoni személyhajózási szezon, amelynek megnyitó ünnepségét Balatonfüreden tartották.

Érkezik a Siófok nevű katamarán a balatonfüredi hajóállomásra (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

A szezonnyitó ünnepségre Siófokról érkezőket mintegy kétszáz fős tömeg és térzene várta. A helyi kórus és néptánccsoport műsora után köszöntötték a hajósokat – írja az MTI.

„A Balatoni Hajózási Zrt. az elmúlt két sikeres év után idén is jó szezonra számít, változatlan árakon nyújtva szolgáltatásait, újdonságokkal is várva a hajózni vágyókat” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. Mintegy 300 millió forintot fordítottak arra, hogy felkészüljenek a szezonra.

Az idei újdonságok között említette az új ügyfélközpont beindítása mellett, hogy új téli menetrendet vezettek be a kompokon, tovább bővítik a vitorlás-férőhelyek számát, és egy héttel hosszabb lesz, augusztus 26-ig tart majd a hajózási főidény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top