Magyarország kúl

71 nap alatt motorozta körbe a Földet a magyar páros

Major János és Pribil Sándor Zoltán 22.126 kilométert tett meg azért, hogy felhívja a figyelmet a sérült, fogyatékkal élő emberek és a védtelen állatok helyzetére.

A tervezett száz nap helyett csak 71 napra volt szüksége annak a hazai duónak, amelyik körbemotorozta a Földet – írja a Bors. Major János és Pribil Sándor Zoltán előtt ezt még egyetlen magyar sem csinálta meg.

Pribil Sándor Zoltán és Major János (Fotók: MTI Fotó / Mónus Márton)

A két férfi azért vágott neki ennek a különleges kalandnak, hogy népszerűsítse a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítványt és a budapesti Westie rescue Hungaryt, és felhívja a figyelmet a sérült, fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek, valamint a védtelen állatok áldatlan helyzetére.
 
A két férfi Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Mongólia, Japán, az Egyesült Államok, Hollandia, Belgium, Németország és Ausztria érintésével összesen 22.126 kilométert tett meg öreg motorjával.


 
„Először úgy gondoltuk, hogy 100 napra lesz szükségünk, de a körülmények úgy alakultak, hogy hamarabb körbeértünk. Oroszországot nagyon gyorsan teljesítettük, 14 nap alatt értünk el Vlagyivosztokig. És még ennél is előbb hazaértünk volna, ám a motorok szállításával akadt egy kis problémánk: Ázsiából Amerikába három hét alatt értek át” – mondta a lapnak Major János.


 
A párosnak nem ez volt az első közös motorozása, korábban egész Európát körbejárták már együtt. Jánost nehezen engedte el a felesége, de végül beadta a derekát. „Első nekifutásra nem örült, de meg tudtam győzni. Most voltam 50 éves, és az volt az ajándékom, hogy támogatott, napi szinten beszéltünk, ha kellett, tartotta bennem a lelket” – mesélte a férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top