Magyarország kúl

Igazi meseház lett a Szigetvári Kórház gyerekosztályából

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei kedves mesefigurákkal festették tele a falakat.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei festették ki a Szigetvári Kórház gyerekosztályának falait – írja a Sokszínű Vidék. A beteg gyerekek gyógyulásának támogatására létrejött civil szervezet október 2-án hirdette meg, hogy jó szándékú emberek segítségét kéri a tatarozáshoz. Felhívásuk célba ért: az elmúlt hetekben a lelkes magánszemélyek mellett a gyerekek is beszálltak a festésbe.

Fotók: Facebook / Nevetnikék Alapítvány

Közös munkájuknak köszönhetően kedves állatfigurákkal teli „meseházzá” alakították a gyerekosztály folyosóját. Mint Facebook-bejegyzésükben írják, a munkákból oroszlánrészt vállaltak a Sopiana-e Motorsport fiataljai.

Az alapítvány rendszeresen szervez játékos foglalkozásokat a Pécsi Gyermekklinikán is. „A Pécsi Gyermekklinika, illetve más gyerekkórházak, gyerekvárók díszítését vállaljuk. A fehér, csempézett falakat színessé, gyerekbarátibbá varázsoljuk, hogy a várakozás és bent tartózkodás terheit ezáltal is enyhítsük. A falfestések egy-egy cég támogatásával valósulnak meg. Rendszeres támogatóinkra úgy tekintünk, mint csapatunk tagjaira, akik nélkül nem tudnánk megvalósítani a programjainkat” – írják magukról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top