Magyarország kúl

Szavazz te is az év rovarára!

Azt már tudjuk, hogy nem a poloska lesz az, arra ugyanis nem lehet szavazni.

December 6 éjfélig lehet szavazni a Magyar Rovartani Társaság honlapján arról, melyik ízeltlábú kapja az Év rovara 2019 megtisztelő címet.

Az Év rovara-kampány célja a társaság szerint az, hogy felhívja a figyelmet a rovarok védelmére és az élővilágban betöltött szerepükre.

Ezzel nemcsak az adott faj, hanem annak életmódja, életfeltételei is előtérbe kerülnek, így bemutatása a természetben zajló biológiai folyamatok, változások jobb megértését is szolgálja. A védett vagy védendő fajok megismertetése nemcsak a rovarvilág jelentőségére, az élővilágban betöltött szerepére, hanem tágabb értelemben a természetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet

– írják a honlapon.

2019-ben három rovarfaj közül lehet választani. Az idei jelöltek mind „közösségi jelentőségű” fajok, ami azt jelenti, hogy szerepelnek az Európai Unió élőhelyvédelmi irányelvének mellékletein. A jelöltek a következők:

Ha te is szeretnél szavazni, vagy csak többet is megtudnál a jelöltekről, kattints erre a linkre!

A havasi cincér (Wikipédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top