Magyarország kúl

Erzsébet-utalvány helyett csokit kapnak a nyugdíjasok

Idén nem jár az Erzsébet-utalvány, lesznek viszont különféle ajándékcsomagok.

Ahogyan azt mi is megírtuk, idén nem kapnak karácsonyi Erzsébet-utalványt a kormánytól a nyugdíjasok, ez azonban nem jelenti azt, hogy ajándék nélkül maradnának.

Korábban is megírtuk már, hogy néhány önkormányzat (például a budakeszi és dunaszegi) idén is Erzsébet-utalvánnyal lepi meg az időseket és rászorulókat. Mások különféle ajándékcsomagokkal készülnek az ünnepekre – írja a Napi.hu.

A hírportál számos példát említ. Nyíregyházán például 2500 forint értékű ajándékcsomagokat állítanak össze a 65. életévüket betöltött helyi lakosok számára. Ezeket december 22-ig kézbesíti majd a posta, és a hírek szerint lesz bennük csokoládé és Negro cukorka is. A dunaújvárosi nyugdíjasok eközben már megkapták az 5000 forintos karácsonyi támogatást, Zuglóban pedig december 4-től osztották ki a rászorulóknak összeállított, tartós élelmiszereket és különféle ünnepi édességeket, süteményeket tartalmazó csomagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top