nlc.hu
Meghitt percek

A királyi család karácsonyi üdvözlőlapjai

Dianától Vilmosig – A királyi család legszebb karácsonyi fotói

Az angol királyi család minden évben pózol a karácsonyi üdvözlőlapjukhoz – szerintünk ezek a legmeghatóbbak.

Az angolszász országokban nagy hagyománya van a karácsonyi üdvözlőlapoknak. Ezeket már jóval december 25-e előtt kiküldik, hogy az adventi időszakra mindenki gyűjtögethesse a neki érkezett kártyákat. Amiken általában néhány kedves szó, netán – ha kicsit extrább az illető, vagy a család, amelyik küldi – egy aktuális fénykép is szerepel. A lapokat a kandalló felé, a könyvespolcra (vagy éppen ahová elfér) felakasztják, és egészen az ünnepek végéig gyönyörködnek bennük. 

Valószínű azonban, hogy néhány üdvözlőlapot jobban megbecsülnek a többinél – ilyenek lehetnek például a királyi családtól érkezett kártyák is, akik természetesen a mai napig örömmel hódolnak a karácsonyi képeslapküldés tradíciójának. Az elmúlt 70 évben a néhai Erzsébet királynőtől az apró Harry és Vilmos hercegekig mindenki megtalálja a kedvenceit az angol uralkodócsalád tagjai közül. Mi most elhoztuk neked a saját favoritjainkat, melyektől szerintünk rögtön karácsonyi hangulatba fogsz kerülni.

A királyi család karácsonyi lapjai

II. Erzsébet Fülöp herceggel az oldalán mosolyog a kamerába, körülöttük pedig a kis Károly herceg és Anna hercegnő (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

Ezt a lapot Marjorie Dawsonnak küldte Fülöp herceg, aki unokahúgának, Alexandra hercegnőnek a nő 12 éves kora óta volt a személyes társalkodónője (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

Ez az üdvözlőlap az egyik legszívszorítóbb, hiszen azt a pillanatot örökíti meg, amikor még azt hittük, Diana igazi tündérmesébe csöppent (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

Károly herceg és Diana hercegnő Harryvel és Vilmossal boldogabbnak tűnnek, mint valaha (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

Ez az 1992-es képeslap abból az évből származik, amikor Diana és Károly szétköltöztek. Ezért is szerepel a szokásos családi fotó helyett csak Harry és Vilmos a fényképen (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

Ezt a karácsonyi üdvözlőlapot Diana a házvezetőjének küldte 1994-ben. Imádjuk azt a lazaságot, ami árad a fotóról! (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

Emlékszel, mikor Harry, Vilmos és Károly elválaszthatatlan trió voltak? (Fotó: Profimedia)

A királyi család karácsonyi lapjai

A mostani III. Károly király és Kamilla királyné még hercegi párként készítették ezt a képeslapot 2019-ben. A fotót, amit a laphoz választottak, pedig egyenesen Kubában lőtték róluk! (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.