nlc.hu
Meghitt percek

Nagy Adri "kitiltotta" otthonról a csomagolópapírt

Nagy Adri: „Náluk nem kerül karácsonyi csomagolópapír a szemetesbe”

Már december eleje óta karácsonyi lázban ég az énekesnő.

Nagy Adri úgy készül a karácsonyi ünnepekre, hogy a fenntarthatóságot, mint fő szempontot a családjával egy pillanatra sem téveszti szem elől. Elmondta, náluk nem kerül csomagolópapír a szemetesbe.

Nagy Adri,

Nagy Adri – Forrás: RTL / Reggeli – videó

„Alapvetően nálunk már ott kezdődik a dolog, hogy nem ajándékozunk egymásnak. A csomagolópapírok nem kerülnek a szemetesbe. A gyerekeknek nyilvánvalóan hoz a Jézuska ajándékot, a mi Jézuskánk pedig arra odafigyel, hogy ez papírból legyen, azaz ne legyen semmilyen műanyag dolog a csomagolópapíron” – mesélte a Reggeliben az énekesnő.

Elmondása szerint az 5 éves kisfia is nagyon odafigyel már arra, hogyan kell környezettudatosan gyűjteni a szemetet. 

Adri azt is elárulta, miért kezdett el így hozzáállni a mindennapokhoz: úgy érzi, klímaszorongása van. „Tényleg a kisfiam miatt van, és az ő jövőjüket, ennek a generációnak a jövőjét csináljuk” – jelentette ki.

Karácsonykor amúgy körülbelül 25-en gyűlnek össze, amikor az egész család együtt ünnepel. „Korábban a nővéremék vállalták el ezt a szerepet. Ők voltak a vendéglátók, és ők főztek hosszú-hosszú évekig. És én azt mondtam: most én jövök, cseréljünk. És én nagyon szeretem, hogy ilyen sokan vagyunk. Én egyébként is így nőttem fel, egy nagy »olaszos« családban, de alapvetően én ezt szeretem. És most is így lesz. Apukám a halászléfelelős, apukám a töltöttkáposzta-felelős velem… Ez egy közös családi főzés, és ilyen szempontból azért jó, hogy nem ajándékozunk, hanem főzünk egymásnak, mert ezzel élményt adunk. Én azt mondtam tavaly is: az ajándék nem kizárt,  de csak akkor, ha élmény vagy valami olyan dolog. Tavaly például közös karácsonyi fotózást adtunk egymásnak” – mesélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top