Nők lendületben

“Nyugodt vagyok akkor is, ha nincs térerő” – Herr Mónika, a Deichmann marketingvezetője

Kevés jobb helyet tud az ember elképzelni, minthogy egy cipőlánc marketingvezetője legyen. Herr Mónika az alapítás óta erősíti a Deichmann csapatát, és azt mondja, még mindig talál szakmai kihívást. Körülötte mindig pezseg az élet.

A nők egy része biztosan irigykedik, amikor meghallja: egy neves cipőlánc marketingvezetője. Sok cipője van?

Hát, ez mondhatnám, szakmai ártalom, de inkább úgy fogalmaznék: a mániám lett a foglalkozásom, hiszen már gyerekkorom óta rengeteg cipőm van.

Milyen stílust kedvel a leginkább?

A sportosan elegáns stílust részesítem előnyben, és a nőies, de nem kényelmetlen darabokat.

Hogy került a Deichmannhoz?

A cég alapításakor kerültem oda, még 2001-ben, egy fejvadász cég hirdetésére jelentkeztem.

Herr Mónika
 

Mire emlékszik az első napjából?

Amikor beléptem, Magyarországon még nem volt üzletünk, Ausztriában töltöttem hat hónapot, hogy minden tudnivalót elsajátítsak a céggel kapcsolatban. A betanulás egy osztrák kisvárosban indult egy cipőüzletben, ahol testközelből ismerhettem meg a cipőkereskedelem fortélyait. Majd a bécsi központ marketing osztályán töltöttem a további időt az első magyar üzlet megnyitásáig.

Mit jelent önnek a siker ebben a pozícióban?

A folyamatos bővülést, a lehetőséget az állandó megújulásra. Minden újabb szezon egy újabb kihívás.

Szakmailag hova lehet innen fejlődni?

Szerencsésnek érzem magam, mindig kapok újabb és újabb feladatokat, kihívásokat. Nemzetközi projektekben is részt veszek, koordinálom a szomszédos országok online marketing tevékenységét. Ha mégis olyan döntés elé kerülnék, hogy hova tovább, akkor kipróbálnám magam külföldön, vagy itthon saját céget alapítanék…

Hogyan tudja összeegyeztetni a munkáját a magánéletével?

Nagyon biztos és megbízható csapat áll mögöttem, akikre mindent rábízhatok, ezért nyugodt vagyok akkor is, ha nincs térerő. A magánéletemet nem keverem a munkámmal, sokáig tartott ezt megvalósítani, de örülök, hogy sikerült. Saját gyerekeim még nincsenek, de van egy unokahúgom, akinek én vagyok a példaképe, erre vagyok a legbüszkébb.

Van, hogy kikapcsolja a mobiltelefonját?

Soha. Állandóan online vagyok. Mindig mindenről tudnom kell.

És ön? Szabadidejében ki tud kapcsolódni?

A jól eső fizikai fáradtság és az adrenalinszint emelkedése ki tud kapcsolni. A hosszú bringatúrák, a kalandnyaralások, a veszélyes és spontán helyzetek. Rengeteget utazom egyedül is és barátokkal is, bringázom és megélem a pillanatokat. Egyszóval: pezsgek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top