Nyereményjátékok

Légy ősszel is csúcsformában!

Teljesítőképességünket nagymértékben csökkenti a túlhajszolt életmóddal párosuló helytelen táplálkozás, a kevés mozgás és az állandó stressz. Az alábbi tanácsok segítenek abban, hogy természetes módszerekkel növeljük teljesítőképességünket.

A stressz csökkentésének kiváló eszköze a testmozgás. Az intenzív testmozgással járó tornagyakorlatok serkentik az „örömhormonok” termelést, s ez jó hangulatot biztosít. Kiváló hatása van a kerékpározásnak, futásnak vagy egy jó sétának a szabadban. A tudatos légzés is sokat segíthet, mivel az egyenletes légzés automatikusan csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetünkben, mérsékli a szívfrekvenciát és csökkenti a vérnyomást.

Légy ősszel is csúcsformában!

 

Nem csak testünket, szellemünket is folyamatosan edzenünk kell! Jót tesz koncentrálóképességünknek a relaxáció és a jóga, de az agyműködést a ritmikus mozgás és mozgáskoordinációs gyakorlatok végzése is aktiválja. Szintén növeli a szellemi frissességet az olvasás, a sakk, a logikai és stratégiai játékok, a keresztrejtvényfejtés és a gondolkodtató feladatok.

Szellemi teljesítőképességünket a megfelelő táplálkozás segítségével is javíthatjuk. Az elfogyasztott ételek minősége és tápanyagtartalma ugyanis alapvetően befolyásolja a sejtek közötti információáramlásért felelős ingerületátvivő anyagok termelődését és szintjét, ezért fontos odafigyelnünk, hogy szervezetünk semmilyen ásványi anyagban és vitaminban ne szenvedjen hiányt. A tejtermékekben, hüvelyesekben, diófélékben található aminosavak az agy teljesítőképességét növelik, míg a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült kenyér- és tésztafélék valamint a burgonya az energiaellátásért és a stabil vércukorszintért felelős komplex szénhidrátokat adják. A vitaminok (főleg az A, B, C, és E) erősítik az idegrendszert és javítják a keringést, az ásványi anyagok és a nyomelemek (magnézium, kalcium, vas, bór stb.) pedig vérképző hatásúak és fontos anyagcsere-folyamatokat irányítanak. Emellett bizonyos gyógynövények – például a ginsenggyökér – szintén serkentőleg hatnak az agyműködésre.

Légy ősszel is csúcsformában!Légy ősszel is csúcsformában!Légy ősszel is csúcsformában!

 

 

 

 

 

 

Légy ősszel is csúcsformában!A szellemi és fizikai kimerültség kezelésben kiváló eredményeket érhetünk el a ginseng standardizált kivonata (G115) mellett vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmazó Pharmaton Vital készítménnyel. A szer ginsengtartalma jótékony hatással van a szellemi teljesítményre, a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pedig a fizikai kondíciót befolyásoló tényezőkre hatnak kedvezően. Ugyanakkor a Pharmaton Vital a legtöbb multivitamin készítménnyel ellentétben nem növeli észrevehetően a testsúlyt, amely feltételezhetően a ginseng szénhidrát- és lipidanyagcserére gyakorolt hatásának köszönhető.

————————————————————————————————————————————

A Pharmaton Vital egészségpénztárban elszámolható gyógyszer.

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top