Nyereményjátékok

Érezd magad jól a bőrödben!

Amikor székrekedéstől szenvedünk, többet érzünk múló kellemetlenségnél. A haspuffadás, hasfájás és telítettségérzet okozta kellemetlenségek mellett a legtöbb embernek úgy tűnik, a székrekedés egész életüket negatívan befolyásolja, és életminőségüket is jelentősen rontja. Ilyenkor a legcsinosabb ruhában is feszengünk, nem tudunk a munkánkra és a mindennapi teendőkre koncentrálni. Szinte rá van írva az arcunkra, hogy valami nincs rendben "odabent".

A székrekedés súlyosságának mértéke igen változatos lehet: sokan csak átmenetileg, rövid ideig tapasztalják, míg mások esetében krónikus, hosszú időn át előforduló állapotról van szó, amely jelentős kényelmetlenséggel és fájdalommal jár.

De mi is a székrekedés valójában?

A legtöbb ember egyszerűen a rendszertelen székletürítésként értelmezi székrekedésként. Mások akkor is szorulásról beszélnek, ha a székletürítés nehéz, erőlködéssel jár, vagy utána elégtelen kiürítés érzete marad fent. A székrekedés oka különböző lehet, éppen ezért a kezelés is egyénre szabott, a speciális tüneteknek megfelelőnek kell, hogy történjen.

A bélmozgás mennyisége általában az életkorral együtt csökken. A legtöbb ember bélmozgása szabálytalanul működik, nem ugyanolyan mértékű.

Érezd magad jól a bőrödben!

Orvosi értelemben tehát olyankor beszélünk székrekedésről, ha hetente háromnál kevesebb a székletürítések száma, ha a székletürítés csak nehezen, komoly erőlködés mellett lehetséges, és ha a széklet kemény, száraz, székletürítés után pedig elégtelen ürítés érzete marad fenn. Súlyos székrekedésről pedig akkor, ha csak hetente egyszer vagy még ritkábban történik székletürítés.

Mi okozhat székrekedést?

  1. Étrendünk megváltoztatása. Egy megterhelő fogyókúra éppúgy okozhat szorulást, mint a túlságosan zsíros, rostban szegény ételek fogyasztása.
  2. Ha nem fogyasztunk elegendő növényi rostot. Ugyanakkor nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy egy közelmúltban napvilágot látott kutatás szerint krónikus székrekedés esetében a megnövelt rostbevitel nem mindig segít, sőt bizonyos esetekben akár ront is a helyzeten.
  3. Ha nem fogyasztunk elég folyadékot, legalább másfél litert naponta.
  4. Ha valami miatt felborul a napi rutin. Ez lehet egy utazás, költözés, új munkahely vagy környezetváltozás egyaránt.
  5. Ha nem mozgunk eleget. Akár napi 20-30 perc mozgás is jótékony hatású lehet.
  6. Bizonyos gyógyszerek mellékhatásként szintén székrekedést okozhatnak.

 

Ha úgy érezzük, hogy a székrekedés megakadályoz bennünket abban, hogy zavartalanul éljük életünket, érdemes körültekintően megválasztott és egyéni életvitelünkre szabott hashajtóhoz fordulnunk. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a széles kínálatból milyen szert választunk, érdemes ugyanis néhány szempontot szem előtt tartanunk ezzel kapcsolatban.

Öt ok, amiért érdemes a Dulcolaxot® választanunk:

  • Lényeges szempont, hogy a hashajtó kíméletes és biztonságos legyen: az előírt adagolás mellett ne legyenek kellemetlen mellékhatásai, ne váltson ki görcsös fájdalmat, ne befolyásolja más gyógyszerek felszívódását, és segítségével szabályozható legyen a székelési inger. A Dulcolax® hatásos, kíméletes és kiszámítható megoldást nyújt a székrekedés kezelésében.
  •  A Dulcolax® tabletta hatóanyaga speciális védőbevonatának köszönhetően csak a vastagbélben szabadul fel, ahol a bélrendszer természetes mozgásának serkentésével szünteti meg a székrekedést.
  • A Dulcolax® tabletta hatása kiszámítható: vegye be este, és másnap reggel könnyebben indul a nap.
  • Ha gyors megkönnyebbülésre van szüksége, a Dulcolax® már kúp formában is elérhető, mely alkalmazását követően 30 percen belül fejti ki hatását.
  • A Dulcolax® recept nélkül kapható a patikákban.

 

A Dulcolax 5 mg bevont tabletta és a Dulcolax 10 mg végbélkúp kúp recept nélkül kapható

biszakodil hatóanyagú gyógyszer.

————————————————————————————————————————————

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

————————————————————————————————————————————

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top