nlc.hu
Olimpia 2024
Egy bálna is felbukkant az olimpiai szörfversenyen

Váratlan vendég a láthatáron: egy bálna is beköszönt az olimpiai szörfversenyre

Hétfőn rendezték a párizsi olimpián a hullámlovaglás elődöntőjét, amelyen egy különleges vendég is részt vett.

Az ötkarikás játékokon különlegesebbnél különlegesebb sportokkal lehet találkozni, így természetesen ide tartozik a szörf is. A hullámlovagló versenyeket Tahitin rendezték meg, amely a francia fővárostól tizenötezer kilométerre helyezkedik el. Természetesen a versenysorozat is rendkívül élménydús, hiszen már az olimpia kezdetén el kellett halasztani a hullámlovaglást a rossz időjárás miatt. Erre azután került sor, hogy az ausztrál Jack Robinsont jetskivel kellett kimenteni a vízből, miután egy veszélyes irányból érkező hullám lecsapta. 

Nem sokkal később pedig elkészült az olimpia egyik legmenőbb képe, amelyen a brazil szörfös Gabriel Medina szerepel miután kijött egy csőből. Ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy hétfőn egy „váratlan” vendég is beköszönt a szörfversenyre. 

Az elődöntőben érdekelt két sportolótól, a brazil Tatian Weston-Webbtől és a Costa Rica-i Brisa Hennesytől biztonságos távolságra egy bálna bukkant fel a fotók tanúsága szerint – szúrta ki a Telex

Bálna az olimpián

Egy bálna is megjelent a párizsi olimpián (Fotó: AFP Jerome BROUILLET)

Tahitin állítólag nem ritka a bálnák feltűnése, ugyanis megesik, hogy a sziget partjainak közelében a párzás, a szülés és vándorlás időszakában is megjelennek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top