Öltözködjünk

Stílusosan, kevés pénzből

Milyen egyszerű is a sztárok dolga - gondolhatnád, hiszen divattanácsadók hada siet a segítségükre. Az ízlés és a stílus nem a pénztárcától függ. Akkor hát mitől? A választ írásunkból megtudhatod.

A stílusról megannyi divattervezőtől és gondolkodótól olvashatunk híressé vált idézeteket. A legismertebb talán Georges de Buffontól „a stílus maga az ember”. Coco Chanel úgy gondolta, hogy „a divat egy szórakoztató ötlet, amely azonnal elégeti önmagát. A stílus azonban akkor is megmarad, ha közben esetleg megújul.” Yves Saint Laurent szerint pedig „az a nő nem egészséges, aki nem találta meg saját stílusát, aki nem érzi magát kényelmesen a ruháiban, aki nem tud a megjelenésével összhangban élni. Az ilyen nőnek nincs önbizalma, nem sugároz magából boldogságot.” Ezek után érdemes végigolvasni stílusos tippjeinket, amelyek közül több a pénztárcádat is kíméli.

1. Költs, hogy spórolj!

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta új göncökre? A következő hónap elejétől kezdve vezess négy héten át konzumnaplót, meg fogsz lepődni a végén! Egy leértékelt felső – „de hát csak háromezer forintért” – itt, egy fülbevaló ott, egy turkálótúrából származó semmi kis kiadás amott. Így lesz egy halom olyan cipőd, amely ugyan nyom egy kicsit, de olcsó volt, vagy felsőd, amely az első mosás után már csak a tízéves keresztlányodnak jó. Ezeken a melléfogásokon csinos összeget spórolhatsz, amelyből ugyan drágább, de sokkal hosszabb ideig használható darabokat vásárolhatsz.

2. Tágítsd a vásárlási horizontod!

Ha rendszeresen ugyanazokban a boltokban vásárolsz, ne csodálkozz, hogy folyamatosan szembetalálkozol önmagaddal. Nem csak a megszokott helyeken lenne érdemes körbenézned. Fedezz fel új üzleteket: kínai boltokat, turkálókat, a belváros apró üzleteit! Előbb-utóbb téged fognak kérdezgetni, hogy hol szerezted be ezt vagy azt a göncödet.

3. Figyelj az alapanyagokra!

Mindegy, hogy melyik üzletben vásárolsz, az alapanyagok minőségét tartsd szem előtt! Egy jó minőségű pamutblúzról vagy viszkózruháról senki nem fogja megmondani, hogy öt- vagy tizenötezer forintot adtál ki rá.

4. Maradj hűséges!

Azon szerencsések közé tartozol, akiknek remekül áll a csőnadrág? Vagy éppen a ceruzaszoknya varázsol tökéletes alakot? Miért kellene minden szezonban megküzdened a trendekkel? A szabásokkal és formákkal való vad kísérletezés maradjon a tizenévesek reszortja. Tarts ki annál az egy-két fazonnál, amely szuperül áll, legyen szó nadrágról, szoknyáról, ruháról vagy kabátról.

5. Alakulj át!

Senki sem tökéletes, éppen ezért mindenkinek van olyan testrésze, amelyet szívesen elkendőzne. Emeld ki azt, ami szexi benned, és tereld el a figyelmet a kényes részekről! Az egészséges önkritika és a tükör nagy segítség. Ne hagyd magad átverni! Ha tisztában vagy vele, hogy túlontúl vastag a karod, miért erőltetnéd a csőtopot? Egy lenge denevérujjú felső máris a dús kebleidre tereli a hangsúlyt. Szeretnéd eltakarni a hasad és kihangsúlyozni az izmos lábszárad? Hagyd a miniszoknyát, helyette húzz ceruzafazonú szoknyát!

6. A kiegészítők dicsérete

Christian Dior szerint egy elegáns nő stílusos kiegészítők nélkül nem létezhet. Ha kínaiból vagy a turkálóból vásárolsz alapdarabokat, fektess nagyobb hangsúlyt egy-egy csodaszép bőrcipőre, táskára, övre, ékszerre, órára vagy sálra! Azon túl, hogy a jó márkák értéket képviselnek, a különböző kiegészítők fel is dobják az egyszerű viseletet.

Springfield
Springfield

7. A kevesebb több

Nemcsak a sok kiegészítő, de a most divatos metálfényű anyagok, csillogó topánok, hangsúlyos övek is mágnesként vonzzák a tekintetet. Hogy véletlenül se legyél túldíszített karácsonyfa vagy harci díszbe öltözött papagáj, egyszerre csak egy-két csilli-villi cuccot kapj magadra.

8. Légy ápolt!

Nem elég, ha csak a ruháidat válogatod össze jó érzékkel. Figyelj oda az alapvető részletekre! Senkinek nem fog feltűnni, hogy Carrie Bradshaw-ként igazodsz el a cipők és táskák világában, ha bozontos a szemöldököd, a körmeidet nem reszelted le másfél hete, vagy ha a fodrászod nevét keresve sem találod a telefonodban.

+1 extra tipp: Vásárolj időtlen alapdarabokat!

Vannak olyan klasszikusok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Trendi kiegészítőkkel kombinálva őket mindig stílusos maradhatsz. Ezekre az alapdarabokra érdemes több pénzt kiadni, mert évekig hordhatod őket anélkül, hogy eszedbe jutna őket lecserélni. Éppen ezért a kiválasztásuk is több időt igényel, de hidd el, ez esetben garantáltan megéri a próbafülkére várakozni.

Fehér blúz: ezerarcú ruhadarab – kosztümmel felvéve szolid, zakóval férfiasan elegáns, magas derekú szoknyával szexi, halásznadrággal lazán nőies.

Esprit
Esprit

 

Springfield
Springfield

Farmer: olyan, mint az e-mail cím, ha nincs, már nem is létezel; a jól megválasztott darab hosszítja a lábaidat, kerek popsit varázsol, és egy kezeden meg tudod számolni azokat az alkalmakat, ahova még nem húzhatod fel.

Springfield
Springfield
Promod
Promod

Ballonkabát: a brit katonák kétsoros kabátjának férfias jellegét a vastag öv finomította az egyik legszexisebb női ruhadarabbá. Figyelem, az övet szigorúan csomózva hordd!

Mango
Mango
H&M
H&M

Ceruzaszoknya: éppen annyira hangsúlyozza a lábat, hogy az elég szexis legyen a munkahelyen és kellően visszafogott a hétköznapokon.

S.Oliver
s.Oliver
H&M
H&M

Kosztümnadrág: nem éppen a legszexibb viselet, de hivatalos megjelenések, üzleti találkozók esetére tökéletes választás, szűk szára és egyenes szabása miatt lapos talpú cipővel is bátran viselheted.

Mango
Mango
Sinéquanone
Sinéquanone

Ingruha: ezen a nyáron kifejezetten trendi a klasszikus ingruha, amely jól megválasztott, semleges színben szinte minden alkalomra bevethető.

Esprit
Esprit
Springfield
Springfield

Blézer: a kihasználási terület többes számára az egyik legjobb példa, blúzzal, toppal vagy anélkül, farmerhez és szoknyához egyaránt felveheted.

H&M
H&M
S.Oliver
s.Oliver

 

Még több divat:
Legyél trendi a nyaraláson is! »
Viselj fehéret! »
Szexi és sokoldalú: a szandál »
Szólj hozzá te is!
A legstílusosabban öltöző sztár »
Alak szerinti öltözködés »
2008 divatszínei »
Lap.hu:
Divat.lap.hu »
Divattrend.lap.hu »
Londoni divat.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top