Öltözködjünk

Ruhák, amelyek beteggé tesznek

Minden este úgy érzed magad, mint akin átment egy úthenger? Fáj a hátad és a térded, a talpad pedig ég. Ráadásul folyamatosan nőgyógyászati problémáid vannak. Lehet, hogy mindezért a divatos cuccaid a felelősek?

Jó nő akarsz lenni, ezért tangát hordasz, és belepréseled magad a szűk farmerbe. Hogy az összhatás jobb legyen, hegyes orrú és magas sarkú cipellőt húzol a lábadra, mert azt már a tinik is tudják, hogy ezzel a kis csellel hosszabbnak és kecsesebbnek tűnik a lábad. Hogy igazán trendi legyél, a válladra hatalmas méretű táskát akasztasz. Egy valóságos túlélőkészletet hordasz magadnál nap mint nap. Estére azonban minden porcikád sajog. Vajon öregszel, és már nem bírod úgy a strapát, vagy csak rosszul választottad ki a budoárod egyes darabjait? Hidd el, ha egyesével számba veszed a divatos cuccok apró kis veszélyeit, és megfogadod tanácsainkat, még mindig csini leszel, csak épp jobban érzed majd magad a bőrödben.

A fehérnemű

A műszálas tangát, amelyben szexis amazonnak látszol, hagyd meg a randikra. A mindennapokban hordj inkább jól szellőző pamutbugyikat. Meg fogsz lepődni, egy kis csipkével feldobva ez is lehet ugyanolyan csábító, mint a csúzligumi-méretű bugyik. Ez utóbbiakkal nemcsak az a baj, hogy nem védenek a hideg ellen, de a fenékből a vékony kis pántok könnyen a hüvelynyílás felé szállítják a fertőző baktériumokat. A műszál pedig testidegen anyag, amely könnyen allergiás reakciókat okozhat az érzékeny területeken.

 

A melltartót is célszerű nagyobb odafigyeléssel kiválasztanod. Csak olyan darabot vegyél, amely tökéletesen, százszázalékosan tartja a kebleidet. Ez a dúsabb idomúaknál különösen fontos szempont. Ha a melltartó kicsi, melleid elveszítik természetes formájukat, ami nem épp esztétikus látvány. Ha a kelleténél nagyobb méretű cicifixet hordasz, akkor tulajdonképpen az egész nem ér semmit, hiszen kebleid súlyát továbbra is neked kell cipelned, amitől a vállad és a nyakad, sőt a hátad is megfájdulhat. Sportoláskor mindenképpen viselj speciális melltartót, amely jól tart, és segít megőrizni ékességeid eredeti alakját és tartását is.

A szűk ruhák

Ha azért hordasz passzos ruhákat, mert azt hiszed, abban nem látszanak a párnácskáid, tévedsz. Épp ellenkezőleg. Ha például szűk farmeredben leülsz, a hurkák azonnal kifittyennek a derekadnál. Ez azonban nem csak esztétikai kérdés. Ha a nadrág folyamatosan nyomja belső szerveidet, azok vérellátása csökken, funkciójukat nem tudják tökéletesen ellátni, ez pedig hosszú távon megbetegedéseket okozhat. Ez nőkre és férfiakra egyaránt igaz.

A szorosan hozzád tapadó felső, amely ráadásul még műszálas is, még akkor sem a legjobb választás, ha egyébként darázsderekú és kockahasú bombázó vagy. Egy nem szellőző top fokozza az izzadást, annál pedig nincs kiábrándítóbb látvány, ha egy szexi nő hónaljánál nedves foltok éktelenkednek. A melegben szaporodó baktériumokról és szagokról aztán ne is beszéljünk.

A magas sarkú cipők

Emlékszel még a patacipőkre, amelyekben minden barátnőd bokája legalább egyszer kificamodott? Az otromba surranók ideje szerencsére lejárt. Az egészségtelen lábbelik azonban még mindig csapdába tudják csalni a nőket, hiszen ki tud ellenállni a gyönyörű, nőcis kis topánoknak vagy csizmáknak? Estére azonban már alig várod, hogy levehesd őket? Persze, mivel a divatos cipőket nem feltétlenül a láb anatómiai sajátosságait figyelembe véve tervezték meg. A fő szempont a trend, nem pedig a kényelem. Ha engeded, hogy hiúságod legyőzze a komfort iránti vágyad, évek múltán biztosan megbánod minden lépésedet, amelyet a csinos cipőcskékben megtettél. A lábadon ugyanis egyre nagyobb lesz a bütyök, amely nemcsak fáj, de igencsak megnehezíti a megfelelő méretű cipő megtalálását. A tűsarkú cipőkről nem kell végleg lemondanod, ha csak alkalmi jelleggel hordod őket, biztosan nem okoznak maradandó torzulásokat. A hétköznapokon viszont válaszd a kényelmesebb változatokat, amelyekből szintén találhatsz nőies és csinos darabokat.

Tanácsok a cipővásárláshoz:

Mindig a megfelelő méretet válaszd! Akkor is, ha épp leárazás van, és az utolsó, fél számmal kisebb darabot rendkívül jó áron szerezhetnéd meg.

• Válassz természetes anyagokból, bőrből vagy textilből készült lábbelit! Figyelj a belső részekre is, mert a műanyag bélés fokozza a láb izzadását!

• A sarok magassága ne legyen több 4 cm-nél, és tartsa jól a bokádat!

• A talp legyen rugalmas, a legjobb itt is a bőr!

Szexis tinilányok

Te is a „minimál” jegyében öltözködsz? Kedvenc összeállításod a csípőnadrág haspólóval és aprócska kardigánnal vagy a miniszoknya térdfixszel és mikropulcsival ?

A nagymamád már biztosan százszor elmondta, hogy bizony az ő idejében még egy kivillanó bokától jöttek lázba a fiúk, a lányoknak nem lógott ki az egész derekuk a ruhából. Te ezen mindig jót derülsz, és csak annyit mondasz: „Mamikám, haladni kell a korral!” A szomszéd néninek mindig nemmel válaszolsz, amikor azt tudakolja, tényleg nem fázol-e, pedig valójában tényleg jólesne egy jó meleg kabátban elindulni otthonról. De az ciki, és hát mit mondanának a többiek a suliban. Pedig biztosan találsz a boltok polcain menő, ám kicsit hosszabb darabokat is. Megéri, hiszen ha megfázol, az komoly következményekkel is járhat. Kismedencei gyulladást vagy közismert nevén petefészekgyulladást, hólyaghurutot, vesegyulladást és egyéb, a nemi szerveket érintő megbetegedéseket is okozhat a túl laza öltözködés. Kisbabát pedig nyilván te is szeretnél majd, ezért jobb, ha vigyázol kincset érő nőiességedre!

Forrás: Sikk »

Divat.lap.hu »
Divattrend.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top