Öltözködjünk

Színház az egész világ

Divat és színház, azaz a hétköznapok jelmezei volt a mottója a színház világnapján megrendezett Héjja & Herend divatshow-nak, melyen mi is ott jártunk.

Fotó: Gáti András
Fotó: Gáti András

„Milyen hangulatom van ma?” – szegezzük gyakran a kérdést az akasztós szekrényben lógó ingek, szoknyák, és nadrágok felé. Időjárás ide, diktáló trendek oda, a ruháink segítségével válhatunk a hétköznapok színházában egyik napról a másikra a járókelőket is meghódító „üzletasszonyból” virágos kedvű Lolitává. A Héjja & Herend divatshow-n jártunk!

A zenés produkciókkal átvezetett divatbemutató etűdök helyszíne stílszerűen a belvárosi Ruttkai Éva Színház volt. A meghívón az is rajta volt, mely magyar celebek teszik tiszteletüket a show-n. Nem hiányozhatott a kanárisárgában pompázó VV Ágica, vagy a színpadra lépésének 50. évfordulóját ünneplő, rózsaszín kosztümben érkező Medveczky Ilona. De jelen volt a második gyermekét váró Selmeczi Gabriella, valamint Pécsi Ildikó, és Horváth Éva is. Az ex- szépségkirálynő ez esetben a reflektorfény helyett a kulisszák mögötti világot választotta, hiszen ő volt a bemutató koreográfusa.

A színház világnapja alkalmából felolvasott terjengős üzenet, a támogatók és elérhetőségeiknek részletes ismertetése után végre elkezdődhetett az, amiért jöttünk. A meghívónkon ugyan csak az állt: „divatbemutató zenés műsorral”, így nem tudtuk pontosan mi is vár ránk. A belépéskor ajándékba kapott Mozart Kugel ihlette az első ruhát, mely inkább a támogató cég, mint a tervező fantáziája miatt került a kifutóra.
A konszolidált szürke kosztümben színpadra lépő Keresztes Ildikó dala után Babincsek Bernát egyszólamú harmonikázására úgy tűnt, hogy az Anita fehérnemű és fürdőruha kollekció majd összes darabját bemutatták.

Fotó: Gáti András
Fotó: Gáti András

A harmónikaszó – hol Babincsek Bernáttal a színpadon, hol nélküle – az egész estét végigkísérte a Titem öltönyeinek bemutatójától kezdve a Héjja Trend Line Laoni-táskákkal és Juhos-cipőkkel kiegészített kosztümjein és alkalmi ruháin át egészen a Herendi porcelánok mintái által ihletett, szép és szokatlan Héjja & Herend alkalmi ruhákig. A közönséget Erox – aki az első dala után vette észre, hogy nincs bekapcsolva a mikrofonja -, Szekeres Adrienn, és Siménfalvy Ágota Piaf dala ráztak fel az andalító dallamokból.

Fotó: Gáti András
Fotó: Gáti András
Ajánló:
Divattervező.lap.hu
Divat.lap.hu
Divat-trend.lap.hu

Érdemes pár szót ejteni magáról Héjja Jánosról, akinek a neve nem csak a merész szabásvonalakat és a dívásabb esküvői ruhákat kereső menyasszonyok fejében merül fel gyakran. Az 1990 óta saját vállalkozást működtető tervező látta el alkalmi ruhákkal és kosztümökkel a Miss World Hungary győztesét, Bodri Krisztinát a kínai világdöntő köré szervezett egyhónapos kint léte alatt. A selyemcukor-rózsaszín, tüllös-pillangós ruhát a bemutatón is láthattuk.

Linkek:
Anita Fehérnemű
Laoni táskák
Juhos cipő
Héjja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top