Öltözködjünk

KREAtívok gyülekezete

Egy üdítő hangulatú kiállítás megnyitóján vettünk részt, a KREA Művészeti Iskola tanulói bemutatták vizsgamunkáikat.

Még az ünnepélyes megnyitó előtt volt idő arra, hogy végigszaladjunk az elmélyült műhelymunkára is alkalmas helyszínen, ahol „tanteremről-tanteremre” vándorolva nyertünk bepillantást az alkotókészség bugyraiba. Azt sem bántuk, hogy a kiállításon inkább az enteriőr- és grafikai tervek kerültek előtérbe, mert a megjelentek közül sokan a ruhájukkal reprezentálták kreativitásukat. Villogtak is a vakuk, a street-style bloggerek kellő anyagot gyűjthettek össze az este folyamán.

„Valaki azt írta egyszer, hogy a képzőművészet maszturbálás. Ha ezt veszem alapul, akkor az iparművészet valóságos orgia, hiszen több alkotó, illetve alkotó csoportok együttes munkájának eredménye egy-egy alkotás.” Ezzel a gondolattal kezdte „minimalista” megnyitó beszédét a bevallottan szalonspicces Tóth András, a USE unused tervezője, aki mellesleg a KREA Művészeti Iskola tanára. „Nem olyan öreg” létére nagyon örül annak, és büszke rá, hogy a vizuális környezetünkre ható fiatalok képzésében vehet részt, és már látja a pozitív fejlődést – elsősorban a magazinok hasábjain.

A kiállításon a stylist, divattervező, lakberendező, enteriőrtervező, tervezőgrafika és tervezőoperátor szakos hallgatóinak 2007/2008. 1. féléves vizsgamunkáiból kerültek ki a bemutatott alkotások. A divattervezők néhány zsengéje, a stylistok ötletei, a lakások és éttermek belső enteriőrtervei közül sok azt mutatja, hogy megvalósulni látszik az 1995 óta működő KREA célja, hogy magas fokú műveltséggel és képzettséggel rendelkező tervező szakembereket képezzenek. Érdemes meggyőződnöd a KREÁsok tudásáról!

A kiállítás április 2-től június 6-ig hétköznapokon 10.00-től 19.00 óráig tekinthető meg. Helyszín: KREA Művészeti Iskola és Kortárs Művészeti Műhely

1051 Budapest, Október 6. utca 18. félemelet

A belépés ingyenes.

Divat.lap.hu »
Kiállítás.lap.hu »
Design.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top