Öltözködjünk

Így hordd: magas szárú cipők

Középiskolás korunkban kisírtuk magunknak, hogy végre csizma helyett hordhassunk bakancsot, aztán "felnőttként" újra csizmára váltottunk. Idén ősszel pedig mindkettő jöhet, most a legmenőbb fűzős cipős, bakancsos szetteket mutatjuk.

Fő az elegancia!

Elsősorban olyanok hordják a lapos fűzős cipőket rövid szoknyával, akiknek vékony a lábuk, a magas szárú lábbelik ugyanis optikailag vastagítják a bokát és a vádlit. Mivel ezek a fazonok nem tartoznak az igazán “komoly” darabok közé, ne is kombináljuk tárgyalóterembe való ruhákkal. A piros szoknya első látásra ugyan konzervatív darabnak tűnik, de a zsebek sokat lazítanak rajta, a frakkra emlékeztető zakó pedig már önmagában is sztár.

(Szoknya: Mango, cipő, zakó: Zara, fülbevaló: Asos, kalap: H&M, blúz: F&F)
(Szoknya: Mango, cipő, zakó: Zara, fülbevaló: Asos, kalap: H&M, blúz: F&F)


Vagány vonalak

A katonai bakancsra emlékeztető fazon miatt elsősorban hosszú szoknyával vagy nadrággal mutat jól ez a cipő, a répaszárú nadrág kicsit erősíti ugyan a csípőt, de a buggyos új és a nagy masni rendezi az erőviszonyokat. 

(Nadrág: Tomcsányi Dóri, táska: Lengyel Zsuzsi, karkötő: Pull and Bear, cipő: S'Oliver, blúz: F&F)
(Nadrág: Tomcsányi Dóri, táska: Lengyel Zsuzsi, karkötő: Pull and Bear, cipő: S’Oliver, blúz: F&F)

Vissza a suliba!

A 70-es éveket idéző bakancsok idén ismét divatba jönnek, és felesleges lenne a nadrág szára alá rejteni őket. De ha már szoknyával hordjuk, akkor nyugodtan választhatunk mellé vastag harisnyát, sőt akár lábszárvédőt is, és a feliratos pamutpulcsival sincsen semmi gond. Egy biztos, egy ilyen szetthez szükség lesz egy kevés humorérzékre, aki viszont túlzásba viszi, és mindehhez ovis “kétcopfos” frizurát gyárt magának, az akárhogy is nézzük, több mint ciki.

(Bakancs: North Face, sál: H&M, szoknya: Mosskito, pulóver és gyűrű: Pull & Bear)
(Bakancs: North Face, sál: H&M, szoknya: Mosskito, pulóver és gyűrű: Pull & Bear)


Visszafogott városlakó

A velúrbőr fűzős cipő sosem megy ki a divatból, igaz ugyan, hogy vannak olyan időszakok, amikor csak a “bölcsészruhatárba” fér be, de legalább jelen van. Idén azonban bárki, bármennyit hordhatja, főleg akkor, ha farmeringgel vagy farmerruhával párosítjuk, ami szintén sztár a mostani szezonban. A kötött sapka, sál vagy pulcsi pedig pont olyan kötelező mellé, mint a töltött káposztához a tejföl. Egyetlen dologra érdemes figyelni: a hasított bőr lábbelik nagyon hamar koszolódnak, ezért csak az vállalja be, aki rendesen pucolja, a leharcolt cipőnél ugyanis kevés kiábrándítóbb látvány van. 

(Cipő: Zara, ing és sapka: F&F, táska: Bershka, szoknya: H&M)
(Cipő: Zara, ing és sapka: F&F, táska: Bershka, szoknya: H&M)

 

Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top