Öltözködjünk

Öltözz úgy, mint egy férfi!

Ez nem jelenti azt, hogy ne hordhatnál szoknyát. Maszkulin stílus, nőknek.

Az idei őszi-téli szezonban újra divatosak a maszkulin, vagyis a férfias ihletésű női szettek. Ötleteket adunk, hogyan öltözz fel ebben a stílusban.

Pulóver, nadrág, cipő: Zara, táska, sál, gyűrű: Mango
Pulóver, nadrág, cipő: Zara, táska, sál, gyűrű: Mango

 

A férfi szövetnadrágokra hajazó, egyenes szárú vagy enyhén bővülő, vastag nadrág ebben a szezonban a női gardróbban is kulcsdarab, és egyben kiváló alap egy maszkulin szetthez. Vegyél fel hozzá egy lehetőleg nem túl kivágott kötött pulóvert, valamint egy színben harmonizáló sálkendőt, és máris rajtad van a lehető legegyszerűbb, mégis stílusos maszkulin öltözék. A szetthez illenek a lapos, férficipőkre emlékeztető félcipők, a bokacsizmák, de akár még egy magassarkú is. Ami viszont lényeges, hogy a nadrágszár legyen elég hosszú ahhoz, hogy nagyrészt takarja a lábbelit, és a föld fölött csak 1-2 centivel érjen véget. A maszkulin öltözködés nem igényel különösebb ékszerezést, de ha mégis szeretnél ékszert viselni hozzá, lehetőleg letisztult darabokat, például pontfülbevalót vagy csőgyűrűket válassz!

Blúz, nadrágtartó: H&M, blézer, sort, bokacsizma: Mango, táska: Zara, fülbevaló: Bershka
Blúz, nadrágtartó: H&M, blézer, sort, bokacsizma: Mango, táska: Zara, fülbevaló: Bershka

 

Szintén maszkulin stílusú, ugyanakkor mégis pimaszul nőies ez a fekete-fehér összeállítás. „Főszereplője” a férfias mintázatú blézer, melyhez fehér, nyakkendős blúzt és fekete sortot választottunk, de persze fekete hosszúnadrággal is működik. A nadrágtartó egyszerű és viszonylag olcsón beszerezhető kiegészítő, mely azonban nagyon mutatós a maszkulin szettekben, még akkor is, ha csak a blézer alól villan ki.

Blézer, pulóver: H&M, szoknya, kalap, bokacsizma: Zara, táska: Pull&Bear, fülbevaló: Bershka
Blézer, pulóver: H&M, szoknya, kalap, bokacsizma: Zara, táska: Pull&Bear, fülbevaló: Bershka

 

A maszkulin irányzat nem zárja ki a szoknyaviselést. Egy aktuálisan egyébként is divatos ceruzaszoknya például simán passzol egy ilyen típusú szettbe. Felülre egy színben harmonizáló, basic pulóvert és egy komolyabb kisugárzású, például egy ilyen, katonai díszegyenruhák inspirálta blézert javaslunk hozzá. A blézer sötétkékje ebben az esetben a táskán és a cipőn is visszaköszön, ami persze nem kötelező, viszont jól néz ki. A kalap látványos és karakteres kiegészítő, mely bármely férfias ihletésű öltözéket feldob.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top