nlc.hu
Öltözködjünk
4 furcsa 2014-es találmány a divatiparból

4 furcsa 2014-es találmány a divatiparból

Az biztos, hogy ezeknek a holmiknak a megalkotásakor elsősorban nem az ésszerűség vezette a tervezőket.

A ruha, ami távol tart

Egy hongkongi dizájner kreációja ez a speciális ruha: a szoknyarésze felfújható, ezáltal a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön például megfelelő távolságban tartja az esetleg dörgölőzni, fogdosni szándékozó utastársakat. Igaz ugyanakkor, hogy ha minden nő ilyet hordana, mintegy megelőző célzattal, akkor jócskán csökkenne a buszok, villamosok és metrók befogadóképessége.

 Az okostelefon-szoknya

Fyodor Golan divattervező és a Kin dizájnügynökség az egyik mobiltelefon-gyártóval együttműködésben készítette el a világ első okostelefon-szoknyáját.

A szoknya 80 darab okostelefonból áll, kijelzőik képét számítógépes program segítségével hangolják össze. A képek a szoknya viselőjének mozgásához igazodva váltakoznak.

5 fura 2014-es találmány a divatiparból

A szelfikalap

Christian Cowan-Sanluis brit divattervező az egyik számítástechnikai cég felkérésére készítette el a szelfikalapot, amit nemrégiben a londoni divathéten mutattak be. A glamúros, rózsaszín kalap karimájának szélén egy beépített tabletgép figyel, melynek segítségével 360 fokban, tetszés szerint készíthetők szelfik.

5 értelmetlen 2014-es találmány a divatiparból

A Jégvarázs-melltartó

Az egyik neves fehérneműmárka most a mesefilm által ihletett melltartókat dobott piacra. A tervezők fantáziája ráadásul nem merült ki abban, hogy a ruhadarabokat hópelyhes minta díszíti, ezen felül a testvéri szeretet is jelképezik. Mi több: meg is mutatják.

A melltartókat párosan érdemes hordani, például lánytestvéreknek vagy barátnőknek, és ha a két melltartó fizikailag egymás közelébe kerül, beépített szenzoraik érzékelik ezt, és a hópelyhes minta szívecskéssé változik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top