Öltözködjünk

Turitrend: tavaszi gardróbfrissítés a legolcsóbban

A legfrissebb trendek ebben a szezonban is megtalálhatók a használtruha-boltokban. Szinte minden tavaszi menőséghez találtunk megfelelő ruhát.

Napsugár, tojás, citrom

Egy csepp ambivalenciával üdvözöltük az új szezon egyik slágerszínét: a sárga ugyanis tényleg nehezen viselhető. Persze itt is létezik ezer árnyalat, és meg lehet találni a megfelelőt még egy nagyon sápadt, nagyon szőke ember számára is – gondoljunk csak azokra a remek sárga estélyikre, amikben időnként a hírességek feltűnnek a vörös szőnyegen. Ám a hétköznapokban kemény munka ez, és nem biztos, hogy mindenkinek van hozzá kedve. Azért mi próbálkoztunk.

Sárga inggaléros póló és marsala vászonnadrág, H&M – Angex, Mango sárga póló – Háda, fekete Sonia Rykiel ceruzaszoknya – lomtalanítás
Sárga inggaléros póló és marsala vászonnadrág, H&M – Angex,
Mango sárga póló – Háda, fekete Sonia Rykiel ceruzaszoknya – lomtalanítás

Az mindenesetre jó hír, hogy rengeteg sárga holmi van a turikban, csak a tökéletest nehéz megtalálni. A képen még két másik fontos trendet elrejtettünk, mégpedig az inggaléros pólóét, most annyira menő, hogy irodába is simán hordható és a marsala (barnába hajló bordó) színt, ami a tavasz-nyár hivatalos színe lett idén.

Begombolkozva

Ha már az előző kép leírását a gombos nyakú pólóval fejeztük be, folytassuk is hasonló módon. Az ingruha tulajdonképpen hatalmas klasszikus, hiába csinálnak most úgy, mintha valami újdonság lenne, itt van ez a fazon már nagyon régen. Egy igazi ingruha leginkább egy régimódi férfi hálóingre hasonlít, de persze ha ilyen dögös lila, mint ez itt a képen, ez biztosan senkinek sem jut eszébe.

Paula Cahen D’Anver romper, Bruun’s Bazaar ingruha – Háda
Paula Cahen D’Anver romper, Bruun’s Bazaar ingruha – Háda

Ez a szabás tulajdonképpen mindenkinek jól áll, csak a mintára és a hosszra kell ügyelni. Lehet viselni széles övvel, kicsit szafarisan vagy lazán, csak egy madzaggal megkötve, de jól mutat lengedezve is. A lényeg, hogy elöl gombolódjék. Ezért is mertük betenni a válogatásba a khakiszínű változatot is, ami egyébként alul nadrágban végződik, tehát hivatalosan egy romper. Felül meg ing, szóval ingromper.

Ellentétben

Forradalmian új elgondolásként az idén a fekete-fehér is divat, olyan meglepő, ugye? Na jó, csak viccelünk, de tényleg nehéz komolyan előadni az ilyesmit, hiszen a fekete-fehér annyira alap, hogy sosem tűnt el senkinek a szekrényéből. De azért támogatjuk a trenddé való kinevezését, mert remekül variálható, hordható.

COS ruha és Brora bársonyruha – Háda
COS ruha és Brora bársonyruha – Háda

Ez a minimalista ruha a végletekig viszi a két szín egyszerűsítését, de a mintás változatok legalább ilyen vonzó opciók lehetnek, a tavaly nyári cikkünkben volt például egy csodás példa. És bár nem fekete-fehér, de egy ruha erejéig még visszatérünk a marsala színre – ez a bársony változat tényleg olyan, mintha egészen sötét vörösborból lenne, nem?

Ég, tenger, homok, kagyló, nyaralás

Bár a kék-fehér összeállítás nem feltétlenül kapcsolódik a mediterrán világhoz, nekünk bizony mindig a Földközi-tenger és az Adria jut róla eszünkbe. De ezt nem panaszként mondjuk, soha rosszabb emlékeztetőt!

Jigsaw csíkos felső, Topshop nadrág – Háda, Steps szoknya, H&M póló – Angex
Jigsaw csíkos felső, Topshop nadrág – Háda, Steps szoknya, H&M póló – Angex

A tengerész stílus a két szín legtermészetesebb megnyilvánulása, úgyhogy a csíkos felső a sötétkék nadrággal nagyon adta magát, de a kék-fehér rengeteg egyéb lehetőséget is tartogat. Mindenféle mintában gondolkodhatunk, bátrabbak akár egy kis sárgával is kombinálhatják. Annak ellenére, hogy tipikus nyaralós színekről van szó, munkahelyre is kiváló, mindenkinek jobb kedve lesz, ha egy kék-fehérbe öltözött kolléga mosolyog rá a szemközti asztaltól.

Egzotikus egészségügy

A szezon másik nagy trendje a tiszta fehér, amivel kapcsolatban erősen elgondolkodtunk a képeket látva. Mert vagy luxusnyaralás jut róla eszünkbe, vagy lazuló fogorvosi asszisztensek, úgyhogy érdemes óvatosan kezelni ezt az opciót, többféle hatást is kelthetünk vele. Fontos a jó minőségű anyag, mert a műszálas holmik és a széthordott fehér pólók sajnos nem a megfelelő üzenetet küldik.

Zara len póló, Fishbone fehér farmer, Zara fehér vászonnadrág, H&M póló – Háda
Zara len póló, Fishbone fehér farmer, Zara fehér vászonnadrág, H&M póló – Háda

Szintén lényeges a szín – fehéren belül rengeteg árnyalat létezik és sajnos a mosás során ez bizony változik, legtöbbször nem a jó irányba. Szóval, ha tetőtől talpig fehérbe akarunk öltözni, érdemes kicsit frissíteni a ruhatárunkon. Szerencsére a fehér farmer már tavaly is menő volt, úgyhogy elég lehet hozzá felvenni egy szép fehér len felsőt. Csak aztán vigyázni a kávéval!

Virágok, szirmok, koszorúk

Szerintünk ugyan télen még nagyobb szükségünk van a virágos mintákra, mint tavasszal, de most is örömmel vesszük jelenlétüket. Különös tekintettel, hogy ezúttal kiélhetjük a leggiccsesebb virágmotívumok iránti vonzalmunkat. A téma bajnoka egyébként a Dolce&Gabbana márka, évek óta használják a bútorszövet virágmintát – az általuk öltöztetett hírességek legnagyobb megelégedésére.

Max Mara virágos ruha, New Look bőrdzseki, H&M virágos nadrág, Zara póló - Háda
Max Mara virágos ruha, New Look bőrdzseki, H&M virágos nadrág, Zara póló – Háda

Akinek sok az egész testét beborító kertészeti katalógus, annak két tanácsunk van: bőrdzseki és farmerdzseki. Ez a két darab szinte minden szentimentális, negédes holmit képes idézőjelbe tenni, a virágoknál is remekül működik.

Még több stílust találsz a szerző blogján, és ismét köszönjük a remek képeket Skoda Mercinek!

A helyszínért köszönet a Szimplának!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top