Otthon

Greenpeace hajótúra a klímaváltozás ellen

Hajótúrát indít a szervezet Magyarországon az alternatív energiaforrások népszerûsítéséért. A Duna mellett lévõ megállóhelyeken Anna nevû hajójukon kiállítást is láthatsz!






Fotó: Greenpeace
Alig pár nappal a Greenpeace zászlóshajója, a „Rainbow Warrior” felrobbantásának huszadik évfordulóját követően hajótúrát indít a szervezet Magyarországon az alternatív energiaforrások népszerűsítéséért. A nemzetközi környezetvédő szervezet 2010-re a megújuló energiaforrások arányának megduplázását követeli. A Balti-tengertől a Fekete-tengerig tartó dunai hajótúra magyarországi szakasza július 16. és 25. között hat várost fog érinteni. A Greenpeace a klímaváltozás veszélyeire és a megújuló energiaforrások előnyeire kívánja felhívni a figyelmet.


A túra állomásain a Greenpeace Anna nevű hajója és legénysége a megújuló energiákkal foglalkozó kiállítással várja a látogatókat. Megtekinthető lesz egy napkollektoros fűtőrendszer, egy napelemmel működő számítógép és egy szélkerék-modell is. A rendezvényre meghívást kaptak a fogadó város, valamint a környező települések polgármesterei is, akik tájékozódhatnak az önkormányzatok lehetőségeiről az alternatív energiaforrások felhasználásának témakörében.

A „Tiszta levegőt! Megújuló energiát!” szlogen egy vitorlavásznon várja majd azokat az érdeklődőket, akik aláírásukkal csatlakozni kívánnak a Greenpeace petíciójához, mellyel a szervezet az energiaügy megoldásának fontosságát szeretné demonstrálni. A Greenpeace célja, hogy Magyaroszágon az emberek számára szükséges energia biztonságos és tiszta energiaforrásokból érkezzen. „Levegőszennyezés, radioaktív hulladék- és reaktorbaleset-mentes energiatermelésre van szükség” – mondta el Csáki.






A Greenpeace Energia Túra magyarországi állomásai:

Július 16. Esztergom
Július17. Vác
Július 18-19-20. Budapest, Batthyány tér, rakpart (20.-án este dob-show)
Július 22. Paks
Július 23-24. Baja
Július 25. Mohács
(mindennap 11-18 óra között)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top