Otthon

Rózsaszín sütőtököt termelnek a mellrák ellen

Október a mellrákellenes hónap és a sütőtök betakarításának szezonja is. E kettőt egyesíti egy kezdeményezés az Egyesült Államokban.
Jól fogy
Jól fogy

Közel ötven amerikai zöldségtermelő csatlakozott a Pink Pumpkin (rózsaszín sütőtök) alapítványhoz, melynek célja a mellrák elleni küzdelem támogatása.

A kezdeményezésben részt vevő gazdák a földjükön egy speciális fajtájú sütőtököt is termelnek, mely annyiban tér el a hagyományos változattól, hogy a héja nem narancssárga, hanem rózsaszín. Mivel pedig ilyentájt nem csupán étkezési célokra vásárolják a tököt, hanem azért is, hogy abból készítsék el a halloweenre a töklámpásokat, különösen jól fogynak ezek az átlagostól eltérő színárnyalatú tökök is.   

A rózsaszín sütőtököket Amerika-szerte nagyjából 900 helyen árulják, és minden egyes eladott darab után 25 cent az alapítvány számlájára kerül, ahonnan aztán olyan szervezeteknek juttatják el, melyek a mellrák kutatásával, illetve megelőzésével foglalkoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top