Otthon

Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásodat!

Ha egy kicsit egyedibbre vágysz, akkor a szokásos képek, faliórák, tükrök helyett valami egészen mással, falrajzokkal is díszítheted a lakásod falait.

Több barátom lakásában megfigyeltem, hogy képek helyett falrajzokkal, falfestésekkel dobták fel a nappalijukat, szobájukat.

Viktor például autókkal foglalkozik, így a fiús szobához nem maradhat el egy egyedi autós rajz sem, ami a kék falon remekül mutat:

Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásod!

“Egy ilyen vagy ehhez hasonló falrajz elkészítéséhez nem kell feltétlen dekoratőrt vagy művészt hívni, elég ha van egy kis kézügyességed” – mondja Gergő, belsőépítész.  A lényeg, hogy a falrajzoknál először halványan rajzoljuk fel a kiválasztott mintát a falra, ha elrontjuk, sincs gond, a halvány ceruzavonalakat el tudjuk tüntetni. Miután ezzel végeztünk, gyakorlatilag túl vagyunk a nehezén, hiszen nincs más dolgunk, csak kiszínezni a kívánt színre a falrajzunkat. Mintától függően akár egy vagy másfél nap alatt készen is vagyunk a remekművel – folytatta Gergő, aki olyan könnyedén mesélt erről a számomra kicsit nehéznek tűnő műveletről, mintha ez lenne a világ legegyszerűbb dolga. 

Petra étkezőasztalánál, a sarokban egy fa van felfestve, ami rendkívül hangulatossá teszi a helyiséget:

Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásod!

Lauránál a nappaliban több helyen is vissza-visszaköszönnek a virágos, madaras motívumok, amiket a színes fal még jobban kiemel:

Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásod!
Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásod!
Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásod!

Jó hír: akik nem születtek Picassónak, azok se keseregjenek, mert van más megoldás, hogy szebbé, egyedivé varázsolják otthonuk falait. Erre találták ki a falmatricákat, amelyeknek a palettája rendkívül széles. Ha gyerekszobába, nappaliba, hálóba vagy épp konyhába szeretnénk, biztosan találunk. Ami pedig az árakat illeti, a határ a csillagos ég: a pár ezer forintostól a több tízezer forintos falmatricáig ma már minden elérhető interneten és lakberendezési áruházakban egyaránt.

Tuti tipp: A falmatrica felhelyezésénél ügyeljünk arra, hogy ne hólyagosodjon fel. Ne egyszerre akarjuk feltenni az egész mintát, hanem csak részleteiben, jól rásimítva a falfelületre, így biztosan igényesen fog mutatni.

+1 ami nem maradhat ki, mondhatni az örök klasszikus: a gyerekszoba falára festett mesefigurák.

Dobd fel egyedi falrajzokkal a lakásod!

 

Nézegess még több menő fali rajzot képgalériánkban:

Megnézem
Összes kép (1)

  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top