Otthon

Last minute: tankönyv- és füzetcsomagolás egyszerűen

Kezdődik az iskola, és azzal együtt az elmaradhatatlan tankönyv- és füzetcsomagolás. Kipróbált és bevált módszerünkkel egész évre elfelejtheted ezt a munkát.

A füzeteket és tankönyveket becsomagolni, elismerjük, időigényes feladat, ugyanakkor módszerünkkel erre mindössze szeptember első napjaiban kell időt szánnod. A fóliás csomagolás amellett, hogy praktikus, nagyon tartós is, a teljes tanévben megóvja az igencsak intenzíven használt tankönyveket és füzeteket. A csomagoláshoz ollóra, celluxra és tekercsben kapható fóliára lesz szükséged.

Így csomagolhatod be a legegyszerűbben a füzeteket és a tankönyveket

Így csomagold be a füzeteket

A 10-15 méteres tekercsekben kapható tankönyvcsomagoló fólia épp olyan széles, mint a kisméretű füzetek. A kitekert fóliára középen kinyitva helyezd el a füzetet, mindkét szélen kb. 3-4 centis távolságot hagyva. A fóliát vágd el, majd hajts vissza a lapok alatt. Ha a tűzőkapcson túl érne a fólia, picit húzd lejjebb a füzetet, vagy középen ollóval vágd be a fóliát. A visszahajtott fóliát celluxszal rögzítsd a füzetborító belső feléhez, végül hajtsd vissza és rögzítsd a füzet két oldalán túl nyúló fóliacsíkot is.

Így csomagolhatod be a legegyszerűbben a füzeteket és a tankönyveket

NLCafé-tipp: A címkét érdemes a csomagolás előtt a füzetborítóra ragasztani és feliratozni, így kevésbé koszolódik el vagy sérül meg használat közben.

Így csomagold be a tankönyveket

A kapcsos munkafüzeteket ugyanolyan egyszerű a fóliával becsomagolni, mint a normál füzeteket, ugyanakkor a nagyobb munkafüzetek, a vonalas és kockás füzetek csak keresztben fognak elférni, így a fóliát nagy valószínűség szerint méretre kell vágnod.

Így csomagolhatod be a legegyszerűbben a füzeteket és a tankönyveket

A ragasztott tankönyvek csomagolása valamivel macerásabb a füzeteknél, de azért még ez sem bonyolult. Vágd méretre a fóliát. A vastagabb könyveknél valamivel szélesebb “hajtókát” hagyj a fóliából. Csukd össze a könyvet a fóliával együtt, majd a könyv közepének alsó és felső részénél ujjnyival szélesebben, mint a tankönyv gerince, mindkét oldalról vágd be a fóliát, majd a könyv szélénél is vágd azt ki. Hajtsd a könyv borítójára a fóliát, és egyesével rögzítsd a celluxszal. A könyv továbbra is maradhat félbehajtva, így egyszerűbb beigazítani a fóliát, és nem csúszik el ragasztás közben. Végül a könyv két széléhez visszahajtott fóliacsíkokat is rögzítsd.

Így csomagolhatod be a legegyszerűbben a füzeteket és a tankönyveket

A könyvek és munkafüzetek címkézését szintén érdemes a fóliás csomagolás előtt elvégezni. A fóliába csomagolt könyvekről, füzetekről a borító nem esik le, nem szakad el és nem is rongálódik.

További tankönyv témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top