Otthon

Gerika Design: egy családi vállalkozás, ahol minden a babákról szól

Gulyás Erika és Nagy Zsolt házasok, Gerika Design néven létrehozták saját kis kézműves vállalkozásukat, ami egyre sikeresebb. Az alkotó páros tökéletes összhangban dolgozik: amíg Erika többek között babruhákat, kiegészítőket tervez, és gyárt, addig Zsolt babafotózáshoz készít bútorokat.

Gulyás Erika és Nagy Zsolt családi vállalkozásként működnek, aminek a neve Gerika Design. Az alkotó házaspár megosztja a feladatokat, sőt ki is egészítik egymást abban: Erika köt, horgol, nemezel, babaruhákat és kiegészítőket tervez, és gyárt, addig Zsolt babafotózáshoz készít bútorokat és egyéb fa kellékeket. Zsolt mindemellett portrékat is rajzol.

Babaruhák és kiegészítők Gerika design-módra
Babaruhák és kiegészítők Gerika design módra

Mondjatok pár szót magatokról!

Gulyás Erika: 44 éves vagyok, vendéglátó-ipari végzettségem van, de gyermekkorom óta hobbiként érdekelt minden, ami kézművességgel kapcsolatos. 2010 óta itthon dolgozom – a hobbim lett a hivatásom.Kötök, horgolok, nemezelek, babaruhákat, kiegészítőket tervezek és gyártok.

Rettentő édes baba, egyedi és ötletes kiegészítők között
Rettentő édes baba, egyedi és ötletes kiegészítők között

Nagy Zsolt: 49 éves vagyok, elektronikai és kereskedelmi végzettségem van. Gyermekkorom óta hobbiként rajzolok, festek. Később “felvettem” a hobbik közé a barkácsolást is. 2014 óta dolgozom itthon. Babafotózáshoz gyártok bútorokat és egyéb fa kellékeket. Ezek mellet portrékat is rajzolok.

Zsolt babafotózáshoz gyárt bútorokat és fa kellékeket, például ilyet!
Zsolt babafotózáshoz gyárt bútorokat és fa kellékeket, például ilyen édes faszekeret!

Honnan jött az ötlet, hogy fotós kellékek, jelmezek, babás dolgok előállításával foglalkozzatok?

Internetes felületeken hirdettem a tevékenységemet. Egyre több babafotós keresett meg. Kialakult egy ügyfélkör, amely nagy örömömre folyamatosan nő. Igény volt bútorokra és díszletekre is. Így vetettem fel a férjemnek, hogy dolgozzunk együtt – családi vállalkozásként, kamatoztassa a kézügyességét, kreativitását. A megrendelések mellett fontos számomra az is hogy a saját ötleteim is megvalósítsam, és olyan készletem legyen, amiből bármikor válogathatnak. A fa kellékek nagyrészt rendelésre készülnek, részint a férjem ötletei, részint a fotósok kérései alapján.

Erika és Zsolt kedvenc munkája közé tartozik ez a dézsa a hozzátartozóival együtt
Erika és Zsolt kedvenc munkája közé tartozik ez a dézsa a tartozékaival együtt

Mi volt az eddigi legkedvesebb munkátok?

Minden olyan termék kihívás, amit először készítünk, mindent saját magunktól kísérletezünk ki. Mindig a legizgalmasabb a legelső termék akár gyapjúból, fonalból vagy fából készül. A legkedvesebb munkám egy csigajelmez levéllel.  A fotós maximálisan azt hozta ki a jelmezből, ahogyan azt megálmodtam. A fotós profizmusa tette legkedvesebbé ezt a terméket, illetve ez volt az első komoly munkám, ami fotón ilyen jól mutatott. Férjem pedig egy rózsaszín hintóra emlékszik legszívesebben. 

Erika legkedvesebb munkája
Erika legkedvesebb munkája

Volt valami nagyon egyedi kérés, amire ha visszaemlékeztek, mosolyt csal az arcotokra?

Egy nagyon egyedi felkérést kaptam, ami nagyon kedves lett számomra, és megdobban a szívem, ha meglátom a fotót. Egy névre szóló baba-szaunatörölközőt és a hozzá tartozó strandpapucsot kellett elkészítenem úgy, hogy a családot és a környezetet sem ismertem.  A fotós hölgy elmondta az elképzelését, de mindent rám bízott: anyag, szín, méret stb. A termék és a vele készült fotó is tökéletes lett.  Férjem kedvelt sztorija egy kabrió autóról szól egy fotóstúdióban, amelyből nem akart kiszállni a gyermek a fotózás végén.

Erika baba szauna törölközője a hozzá tartozó papuccsal
Erika baba-szaunatörölközője
Zsolt rettentő vagány kabriója
Zsolt rettentő vagány kabriója

Mik a tervek?

Szeretnénk minél komplexebb szolgáltatást nyújtani, ennek jegyében kovácsoltvas, rönkfa, vesszőből készült, valamint varrott ruha termékeket kezdtünk el tervezni és árusítani. A jövőben szeretnénk otthonunkban egy nagyobb műhelyt és bemutató termet kialakítani.

Erika és Zsolt munkáiról készült képgalériánkat itt megnézheted:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top