Otthon

Furcsa műanyag kéz akadályozza az irodai elalvást

A japán találmányt azoknak találták ki, akik hajlamosak elbóbiskolni munka közben, vagy rosszul tartják magukat üléskor.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy ránk jött az álmosság a munkahelyen, amire a monitor vibráló fénye, a számítógép monoton zúgása csak ráerősített. Ilyenkor küzdünk a fejünk egyenes tartásával, hogy ne végezzük az asztalunkra borulva.

Erre a problémára találtak megoldást egy japán fejlesztőcsoport tagjai. Egy emberi kéz formájú tárgyat formáztak fehér műanyagból, amit egy kar segítségével az asztalunk szélére csíptethetünk. Ha kicsit elfordítjuk a kézfejet, belehelyezhetjük a fejünket, így kapunk támasztékot.

Egy furcsa műanyag kéz akadályozza meg az íróasztal feletti elalvást

De a bizarr külsejű kéz egy másik kellemetlenségre is használható: kiváló ellenszere a rossz tartásnak. Helyezzük az állunk alá a kezet, úgy, hogy kiegyenesítettük a hátunkat, és maradjunk ebben a pozícióban. A kéz támasztja az állat, így ha megfelelő magasságot állítottunk be, nem görnyed majd össze a hátunk.

Egy furcsa műanyag kéz akadályozza meg az íróasztal feletti elalvást

A segítő kéz mindössze 40 dollárért megrendelhető online, így akár már karácsonyra meglephetjük vele a mellettünk bóbiskoló kollégánkat.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top