Otthon

6 tipp, hogy jobban aludj

Ha nehezen tudsz elaludni, vagy felébredsz éjszaka és nem tudsz visszaaludni, akkor lehet, hogy a hálószobáddal van a baj.

Már több cikket írtunk olyan praktikákról, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy nyugodtan alhass éjszaka. Ha már mindent megpróbáltál, mégsem javultak az alvási szokásaid, könnyen lehet, hogy nem benned van a hiba, hanem a hálószobád a bűnös.

Íme néhány hatékony változtatás, ami már a ma éjszakádat nyugodtabbá varázsolhatja.

Távolítsd el az álomblokkolókat
Egy kutatás bebizonyította, hogy nemcsak a lefekvés előtti tévézés van káros hatással az alvásra, hanem a tévé puszta jelenléte a hálószobában 31 perccel megrövidítette az alvás hosszúságát.

Tüntesd el a szőnyeget
A por és a poratka jelenléte enyhe és súlyosabb allergiát is okozhat, ami szintén kihat a nyugodt éjszakákra. Ezért, ha lehet, száműzd a szőnyegeket és az egyéb porfogókat a hálóból.

Használj sötétítőt
Egy, a témában készített felmérés szerint az éjszakai alvás akkor lehet igazán nyugodt, ha nem szűrődik be fény a szobába.

Szüntess meg minden felesleges zajt
Ha túl hangosak a szomszédaid, az kihat az éjszakáidra is. Használj több drapériát, akár a falakon, akár sötétítőnek, amik elnyelik a hangot.

X módosítás a hálószobában, hogy jobban aludj

Gyújts gyertyát
A levendula illata nyugtatóan hat mindenkire, a gyertya pedig meghitt melegséggel tölti be a szobát. A legjobb választás a kettő kombinációja, levendulás gyertya a hálóba.

Futónövény a hálóba
A rossz levegő nem tesz jót az alvásnak. De ha hűvös kint az idő, akkor nem tudsz szellőztetni egész éjszaka, ezt küszöbölheti kis néhány növény. A kutatások szerint a kúszónövények termelik a legtöbb oxigént a lakásban.

Próbáld ki a tippjeinket, és írd meg, nálad bevált-e valamelyik módszer.

Olvass tovább alvás témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top