Otthon

Régi bútorból újat: “a hibáival együtt is lehet valami tökéletes”

Sebestyén Judit másfél éve foglalkozik bútorok felújításával. Újragondolt bútorai egészen egyediek, az ócska darabok új értelmet nyernek kezei alatt.

Sebestyén Judit története egészen rendhagyó. Kislánya születése után döntött úgy, hogy lezárja addigi életét, és valami újba kezd.  “Másfél éve újítok fel bútorokat, bár ennél jóval korábban kezdtem el gyűjtögetni a különböző darabokat, csak nem tudtam, milyen céllal. Aztán a kislányom születése után döntöttem úgy, hogy a régi állásomat otthagyom, és egészen más irányba indulok el. Szép lassan kialakult bennem, hogy gyermekjógát szeretnék oktatni, rendezvényt szervezni, animátorként működni és ezek mellett pedig bútorok felújításával foglalkozni” – kezdte Judit. 

Judit ebben a régi, ütött-kopott éjjeli szekrényben is meglátta a fantáziát:

Megnézem
Összes kép (1)

Az úttörő bútor

Judit kedvenc felújított bútora, az első munkája ez a komód. Mint mondja, nem azért kedvenc, mert a legelső, hanem mert ez az a darab, aminek az elkészítése után már pontosan tudta, hogy bútorok felújításával szeretne foglalkozni.

Régi bútorból újat:
Régi bútorból újat:

“Több olyan bútor van, ami a szívemhez nőtt: vagy azért, mert kihívás volt megcsinálni egy új technika miatt, vagy azért, mert mertem rajta kísérletezni, és egy egészen más dolog született meg belőle, mint amit elterveztem, és ezt egy cseppet sem bántam, még akkor sem, ha kétszer-háromszor teljesen visszacsiszoltam, és kezdtem újra az alapoktól a munkát” – mesélte Judit. 

Megnézem
Összes kép (1)

Judit mindenből tud inspirációt gyűjteni. Elmondása szerint imádja a különböző felületképzéseket, úgyhogy egy romos ház falától vagy egy rozsdás kilincstől is gyakran elindul a fantáziája. 

Megnézem
Összes kép (1)

Valahányszor elvisznek tőlem egy darabot, kicsit elviszik egy részemet is, pedig tudom, mialatt készítem, hogy aki kiválasztja magának, örömét leli majd benne, és talán látja azt a szépet, amit én is. És ez jó érzés

Judit nem tartja magát profinak. Azt mondja, sosem lesz asztalos vagy restaurátor, csak egyszerűen szereti a régi bútorokat a hibáikkal együtt. Nem azért újítja fel, hogy megmentse őket, hanem mert szeretné kicsit más szemszögből láttatni az emberekkel ezeket a darabokat. Olyan látásmódot szeretne átadni, ami azt sugallja, hogy bármi lehet tökéletes, hibákkal együtt is.  

Judit többi munkáját a galériára kattintva megnézheted:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top