nlc.hu
Otthon

Fehérre festett, keretes konyhabútor

Elképesztő, hogy mire képes a festés a ronda konyhabútoron!

Nem kell mindjárt a bútoráruházba rohanni, már azzal is jelentős javulást lehet elérni, ha átfestjük a nem tetsző dolgainkat. Mutatjuk, hogyan!

Egy új konyhabútor több százezres, ha nem milliós tétel. Nyilván attól is függ, hogy milyen anyagból, mekkora konyhát akarunk berendezni, ugyanakkor tény, hogy ez nem az kategória, amit az ember csak úgy, gondolkodás nélkül lecserél.

Számtalan módját mutattuk, hogyan lehet új életet lehelni a helyiségbe házilag. Festéstől kezdve a matricázásig a lehetőségek száma végtelen, és még ezeken belül is játszhatunk azzal, hogy egyedivé tegyük az egészet, például kiegészítőkkel.

Konyha festése

Fotó: Getty Images/Jim Craigmyle

A következő videóban a @homewithkelsey nevű TikTok felhasználó például az újra festés egy tovább gondolt változatát tárja elénk. Nem pusztán lefestette a ronda, öreg szekrényfrontokat, hanem MDF-lapból készült léceket erősített az elejére, hogy az egész friss, modern benyomást keltsen. És ehhez sem extra pénzre, sem extra tudásra nem volt szüksége.

A méretre vágott léceket egy egyszerű ragasztóval rögzítette az ajtókon, majd alapozás után jöhetett a festés. Végül új, aranyszínű fogantyúk is felkerültek a frontokra, a modern stílus jegyében. Kelsey konyhájára pedig rá sem ismerni! Mintha nem is ugyanaz a helyiség lenne. A legjobb pedig, hogy ez a módszer bárki számára elérhető, akkor is, ha éppen nincs gyakorlata az asztalosmunkában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top