nlc.hu
Otthon

Így kell átmatricázni a falicsempét

Utálta a konyha csempéjét, úgyhogy átmatricázta

Csak ismételni tudjuk magunkat: nem kell ahhoz súlyos pénzeket költeni, hogy az ember egy kis frissességet csempésszen az otthonába.
Csempe matricázása

A burkolatcsere a felújítások egyik legnagyobb réme, hiszen zajjal és hatalmas kosszal jár. Ráadásul mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a jelen helyzetben váltana, mert az anyagköltség mellett a szakemberek munkadíja is az egekbe szökött. Vitathatatlan, hogy ez a legtartósabb megoldás persze, de ha nincs rá keret – vagy a vele való szervezéstől ver le a víz –, akkor jól jönnek azok a pénztárcabarát ötletek, amikkel egyetlen délután alatt is megoldható a renoválás.

A lakás kritikus része a csempe, ha nem egyezik az ízlésünk az előző lakóéval, vagy csak pusztán ráuntunk, akkor már számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy újra gondoljuk. Rögtön ott vannak a festékek, amiket erre találtak ki, de fali panelekből, sőt matricákból is hatalmas a választék.

A @lovelifenadtravleblog nevű TikTok-felhasználónak is elege lett a burkolatból, amit hat éven keresztül nézett a konyhájában, és a felújítás mellett döntött. Az egyik lakberendezési bolt háztartási osztályán metrócsempéhez hasonló 3D-s matricát vásárolt, és ezt ragasztotta fel a megunt csempére. Ebben a férje is segített, aki egyrészt leszerelte az elektromos kiállásokat, másrészt a méretre vágásban is segítségére volt.

És hogy milyen lett a végeredmény? Íme!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top