Otthon

Így védd meg a házadat az időjárás viszontagságaitól

A hideg, a szél és a fagyok nagy károkat okozhatnak az otthonodban.

Ha házban élsz, akkor tudod, hogy több munkád lesz télen, mint annak, akinek lakása van. Itt téged érint minden felelősség. Ha leeseik egy cserép a tetőről egy szélvihar következtében, csak te tudsz intézkedni, ahogy ha beázik az otthonod a sok hótól, akkor is a te dolgod megoldani. Ezért nem árt, ha még a keményebb hideg beállta előtt ellenőrzöd és alkalomadtán megjavítod a problémás részeket. 

Tető

Nézd át a laza vagy hiányos cserepeket, és pótold, illetve javíttasd meg őket.

Fal

Ha repedést találsz a falon, mindenképpen mutasd meg szakembernek, ne legyen túl késő. 

Forrás: Tumblr.com

Ablakok

Ellenőrizd az ablakkereteket, hiszen télen elengedhetetlen a megfelelő szigetelés, különben semmit sem ér még a legjobb fűtőtest sem. 

Ereszcsatorna

Távolítsd el a leveleket és a törmelékeket a könnyen megközelíthető csatornákból, így az esővíz vagy a megolvadt hó megfelelően távozhat belőlük. Ha tudsz, teríts rá egy műanyag vagy dróthálót, így semmi nagyobb dolog nem tud beleesni.

Kert

Ne felejtsd el télen is rendben tartani a kertet. A gyepet fedd le valamivel, ha lehetséges, mert nagy károkat okozhat a ráeső és megfagyó hó. Ügyelj arra, hogy a növények és virágok közül csak az legyen kint, ami kifejezetten téli növény. 

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top