Otthon

Örökbe fogadott egy sajátos szükségletű kiskutyát – és azóta további húszat

Most tele van a háza boldog kutyákkal.

Tíz éve történt, hogy Paula Peek hazafelé tartott Waverlybe, és megállt egy kutyamenhelyen, hogy egy alomnyi kiskutyát felvegyen, és elvigye egy barátjához, aki cumiztatta volna őket. Akkor látta meg, hogy a menhely hátuljában éppen egy kiskutya elaltatására készülnek.

Kiderült, hogy a kutyus nem tud járni, és Paula gyakorlatilag az utolsó pillanatban mentette meg a haláltól, majd Weeble-nek nevezte el. Ő volt az első, sajátos szükségletű kutyusa, aki egy hónapnyi diéta és egy kis terápia után mára boldogan szaladgál.

Weeble. Fotó: Waverly Peek

Paulának jelenleg húsz, különleges elbánásra szoruló kutyája van, például rákos, vesebeteg vagy gerincbajos állatok. Köztük van Anna Banana, az öreg csivava, akinek a nyelve kilóg a pofája egyik oldalán, ennek ellenére azonban királynőként viselkedik.

Fotó: Facebook/Waverly Peek

Ez a vidám tekintetű kutyus Gertie, akit tenyészkutyának akartak eladni annak ellenére, hogy alig egy kilójával biztos, hogy nem tudna kiskutyákat világra hozni.

Fotó: Facebook/Waverly Peek

Ez pedig Stewart, akinek agytumora és rohamai vannak, de a körülményekhez képest jól teljesít.

Fotó: Facebook/Waverly Peek

Amikor arról kérdezik Paulát, hogy meddig tervezi a beteg kutyák örökbe fogadását, válasza azonnali és magabiztos: „Örökre!”

Forrás: The Dodo

Kiemelt kép: Facebook/Waverly Puphouse

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top