Otthon

Életet mentett Báró, a másfél éves vizsla

A másfél éves vizsla, Báró addig ugatott gazdájának, míg az oda nem ment hozzá. Ekkor látta meg a bajba került férfit – értesült a Blikk.

Egy szegedi férfi köszönheti életét egy másfél éves vizslának, Bárónak, aki reggeli séta közben addig ugatott a gazdájának, amíg az meg nem nézte mi a baj. Akkor látta meg a nő, hogy a töltésoldalban egy eszméletlen férfi fekszik körülbelül 10-15 méter mélyen.

„Minden reggel sétálunk egy nagyot Báróval, de most kedden, ahogy felmentünk a töltésre, egy bizonyos pontnál szörnyen ugatni kezdett. Lefele nézett, és nem hagyta abba, őszintén szólva már bosszankodtam is, hogy biztos egy macska játszik az idegeivel… Lenéztem, és láttam, hogy egy jól szituált, 40-45 éves férfi fekszik lent, akinek ott a járóbotja. Nagyon furcsán vette a levegőt, ha szólítgattam, csak hörgött, nem tudott beszélni” – mesélte a nő, aki azonnal kihívta a mentőket.

Kedd délelőtt kapta a szegedi mentésirányítás a bejelentést. Azonnal esetkocsi indult a helyszínre, de mivel a beteg nehezen megközelíthető helyen volt, a katasztrófavédelem közreműködését is kérték. Gyors helyszíni vizsgálat után, folyadékpótlást és rögzítést követően mentőegységünk a tűzoltók segítségével tudta a töltésen felvinni a beteget mentőautóhoz. Állapotának stabilizálása után súlyos állapotban szállítottuk kórházba

– mondta Hangai József, a szegedi állomás kommunikációs munkatársa, mentőtiszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top