Otthon

Szuper DIY előszobabútor lépésről lépésre

Préselt virágokkal sokáig élvezheted a nyár szépségét. Ragaszd fel őket egy koptatott deszkára, tegyél rá fogasokat, és az ajtó mellé akasztva már a belépés pillanatában feldobja a hangulatot.

Tegyél konyhai papírtörlő közé virágfejeket, leveleket, és préseld le vastag könyvekben. Például a százszorszép, az árvácska, a szarkaláb színe élénk marad, de bátran kísérletezhetsz más virágokkal is.

diy, eloszoba, butor

Fotó: praktika

A deszkadarabokat tedd egymás mellé, hátoldalukkal fölfelé. Rendezd el fogazottan, tetszés szerint. A keresztléceket tedd rájuk, és minden deszkánál jelöld, majd fúrd elő a csavarok helyét. Hajtsd be a csavarokat.

Az összeállított deszkaelem színét és az oldalt látszó részeket fesd le szürke akrillal. Száradás után lazán dörzsöld át a teljes felületet gyertyaviasszal. Viaszolás után fesd le fehérre a deszkát. Ez a világos réteg látványra jól fedi a szürke színű alapot, de a szokásosnál kevésbé tapad rá az alatta levő viasz miatt. A csiszolóvászonnal dörzsölt le foltokban a felső, fehér festékréteget. Az itt-ott kilátszódó, sötét szín kopottas, vintage hatást ad a deszkának.

A préselt virágokat és leveleket rendezd el a deszkán, ahogy mutatósnak találod. Az alsó részeket hagyd szabadon a fogasoknak. Ha elégedett vagy a látvánnyal, egyenként kenj mindegyik alá dekupázsragasztót, és simítsd a helyükre. Száradás után a teljes deszkafelületet fesd át a ragasztóval. Fúrd elő és csavarozd a helyükre a fogasokat. Befejezésül a hátoldal keresztlécébe felülről lefelé, függőlegesen hajtsd be a két szemes csavart akasztónak.

Még több ötlet, DIY és inspiráció a praktika.hu oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top